NEC pakt drie punten in Alkmaar

Wat een verschil een weekje rust kan maken. De interland-pauze heeft onze jongens duidelijk goed gedaan. Na een slechte reeks wedstrijden en alle perikelen rondom Sno en de zoveelste voor supporters geheim gehouden wedstrijd, won NEC vanavond meer dan verdiend uit bij AZ. Palsson verving Sno in de basis en Ten Voorde startte ditmaal in de spits. Koolwijk tekende voor beide doelpunten in de 0-2 eindstand.

AZ miste Maher en Altidore door schorsingen, en dat was te merken. NEC was feller en georganiseerder. Al na 15 minuten was het raak voor de formatie van Pastoor. Koolwijk krulde een vrije trap fraai om het tweemans muurtje heen en zag de bal perfect laag in de korte hoek rollen. Binnen twee minuten lag de 0-2 ook al in het net. De AZ-keeper twijfelde bij het uitkomen en dit gaf George de kans om de bal voor de achterlijn binnen te houden, waarna Viergever hem vol onderuit gleed. De arbiter wees resoluut naar de stip. Koolwijk schoot de bal wederom onberispelijk binnen. In de 26e minuut was Foor zelfs nog dicht bij de 0-3, maar zijn bal raakte de paal.

In de tweede helft begon AZ feller, maar ondanks een paar hekele momenten voor het doel van Babos wist NEC goed overeind te blijven. Ook NEC zelf had met onder andere George en Rieks een paar goede kansen op een goal. Met 15 minuten te spelen kwam Platje in het veld voor Ten Voorde. Het was diezelfde Platje die in de laatste minuten de grootste kans van de wedstrijd om zeep hielp. Geheel vrij voor open doel schoot hij onbeholpen in het zijnet. Het maakte verder gelukkig niet uit; NEC reist met de volle buit terug naar Nijmegen. En het deed dit met goed voetbal en vooral veel strijd. Zo willen we het de rest van het seizoen zien!