De Bloedkuul waakt over het erfgoed

Afgelopen Donderdag, op de dag dat onze club 112 jaar bestond, is stichting de Bloedkuul geboren. In de statuten van de stichting komt duidelijk het doel naar voren: “De stichting gaat zich bezig houden met het promoten en behouden van het culturele erfgoed van de Nijmeegse voetbalclub door onder meer het verzamelen en (digitaal) tentoonstellen van allerlei (historische) zaken en artikelen die verband houden met de voetbalclub en het verzorgen van lezingen en presentaties.” Daarnaast gaat de stichting een voorbeeldcodicil uitbrengen voor NEC-supporters die hun verzameling uiteindelijk willen doen toekomen aan de stichting om deze te bewaren voor het rood-groen-zwarte nageslacht. Droom van de oprichters is het realiseren van een daadwerkelijk museum met daarin NEC-gerelateerde artikelen en exposities.

Alles wat met de geschiedenis van de club te maken heeft en zoveel waarde heeft dat het voor het nageslacht bewaard moet worden, is voor iedere NEC supporter belangrijk. Het is natuurlijk prachtig dat er nu een echte stichting is die haar best gaat doen om daarover te waken.  Of het nu gaat om de oude stadionklok, een shirt uit de begintijd van het betaalde voetbal of het toegangskaartje voor Barcelona-NEC, zulke dingen mogen nooit verloren gaan!

De Nijmeegse notaris L.W.M Kersten (kantoor te Mill) bleek bereid om de stichting te helpen en ook NEC ambassadeur Han Weijers doneerde uit eigen zak het eerste startkapitaal voor de stichting, door het symbolische bedrag van 112 euro te schenken.

Andere supporters die ook interesse hebben in een donateurschap of ideeën hebben voor de stichting kunnen terecht op de website www.bloedkuul.nl. Op die website zal binnenkort nog meer informatie komen te staan over het donateurschap, de doelen en de activiteiten van de stichting.

We deden het al via twitter, maar nu ook via deze weg: Mannen succes!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.