Bossen verneukt veelbelovende derby

Met frisse tegenzin toch maar even een korte samenvatting voor diegenen die vroegtijdig aan de winterslaap waren begonnen: vijf doelpunten, drie rode kaarten, en één schandalig steekblinde scheids, waren vandaag de ingredienten in de arnepse glasbak. In een zwaar geflatteerde 4-1 nederlaag haalden slechts acht NEC’ers de eindstreep.

Het begon allemaal prima. Binnen twee minuten ging Pietje opzichtig in de fout en liet zich de bal van de voet snoepen door Platje, die simpel de 0-1 binnen schoot. Een kleine tien minuten later was het echter alweer gelijk. Ter illustratie van wat Russisch oliegeld voor je aan kwaliteit kan kopen, kopte Bony onhoudbaar de 1-1 binnen. Wat zich vervolgens ontspon was een zeer boeiend duel met een hoog tempo, waarin de vistassen het veldoverwicht hadden, maar waarin NEC op het oog de beste kansen kreeg. Tot aan de 42e minuut kon de wedstrijd werkelijk alle kanten op en werden de supporters van beide ploegen getrakteerd op fraai voetbal. Totdat scheidsrechter Bossen ineens de kolder in de kop kreeg en besloot om Palsson te bestraffen met een tweede gele kaart voor een totaal onschuldige botsing. Wat daarna gebeurde is eigenlijk de moeite van het vermelden niet meer waard, want de wedstrijd was met die ene beslissing vakkundig naar de klote geholpen door de arbiter.

Direct na rust scoorde Kashia de 2-1 en was het wachten op het eindsignaal. NEC probeerde wel te loeren op fouten van de arneppers, maar sprongen onvoldoende zorgvuldig om met de spaarzame kansjes. Het was een wonder en een compliment aan de strijdlust van onze ploeg, dat het zowaar nog duurde tot de 80e minuut voordat Bony wederom het net vond voor de 3-1. Vlak daarop mocht ook Amieux inrukken na een, op zich correcte, maar toch erg zware en totaal niet in de geest van de wedstrijd gegeven tweede gele kaart. Koolwijk besloot in de daaropvolgende minuut om zijn frustratie te uiten op Kalas via een harde tackle van achteren, die hem op direct rood kwam te staan. Even later maakte vistas er ook nog 4-1 van voor de statistiek.

Drie rode kaarten dus en dus flinke personele kopzorgen voor volgende week, al nemen we toch aan dat de rode kaart van Palsson door de club zal worden aangevochten (edit: oh, geweldig, blijkbaar kun je rood via een tweede gele kaart niet aanvechten. Prutzooi. DTH). Maar goed, dat is van later zorg, momenteel is het vooralsnog uithuilen en massaal dartpijltjes gaan gooien naar een portretfoto van aanfluitist Bossen. Bedankt Ruudje!