Zomer heeft het naar zijn zin bij NEC

Eind augustus 2008 vertrok Jonas Olsson naar West Bromwich Albion. Een dag later stapte zijn vervanger al de Goffert binnen. Ramon Zomer, bij FC Twente op een zijspoor geraakt, werd voor een jaar gehuurd van de Tukkers. Een half jaar later nam NEC de linksbenige centrale verdediger definitief over. Inmiddels heeft de geboren Almeloër zich opgewerkt tot aanvoerder van ons NEC, mede doordat beoogde captain Gábor Babos het afgelopen seizoen door een rugblessure en de stormachtige ontwikkeling van Jasper Cillessen nauwelijks aan spelen toe kwam.

Vandaag blikt Zomer in de Gelderlander terug op zijn tijd in Nijmegen tot dusverre. Zomer gaat zijn laatste contractjaar in bij NEC, maar lijkt zich in tegenstelling tot jongens als Schöne en Goossens niet al te druk te maken over stappen hogerop. "Ik heb het naar mijn zin bij NEC. De sfeer is gemoedelijk. Ik ben aanvoerder. Ik kan goed met iedereen opschieten. Ik hoef niet per sé weg, hoor. Maar ooit wil ik wel een keer naar het buitenland. Ik ben bijna 29. Dit wordt mijn tiende seizoen in de eredivisie. An­dere tegenstanders, andere sta­dions, andere dingen meemaken. Dat lijkt me wel wat."

Toen Zomer bij NEC aan de slag ging, maakte de ploeg zich net op voor een mooi Europees avontuur. In de tweede seizoenshelft van 2007-2008 had het team van Mario Been immers een epische opmars gemaakt op de ranglijst, van een voorlaatste plek naar een play-off plaats, en in die play-offs brutaal de volle buit binnengehaald: een UEFA cup plek. Van de ploeg van toen zijn nog drie spelers over. Babos, Schöne, en Zomer zelf. Voor de aanvoerder was het een onvergetelijke ervaring. "Je leert vooral van heel veel wedstrijden spelen, maar als je tussendoor bij Spartak Moskou wint en thuis van Udinese. Dat geeft vertrouwen, hoor."

Vertrouwen is inmiddels geen probleem meer voor Zomer. "Ik heb een stabiel jaar achter de rug", zegt de verdediger, die aan het eind van het afgelopen seizoen gekozen werd tot DCM Man of the Year, eufemistisch. Nog een seizoen te gaan in het rood-zwart-groen. Wellicht tijd voor Aalbers om eens met Zomer om de tafel te gaan zitten om een contractverlenging te bespreken?

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.