NEC wint eerste oefenpot tegen Beuningse Boys

Zojuist heeft NEC haar eerste oefenwedstrijd van het seizoen succesvol afgewerkt tegen de Beuningse Boys, voor naar schatting een kleine 1000 toeschouwers op sportpark de Ooigraaf. In Beuningen mochten de volgende NEC spelers van Pastoor aan de start verschijnen: Cillessen; Will, Cmovs, Zomer, Amieux; Van der Velden, Koolwijk, Schöne; George, Nijland, en Goossens.

Binnen 2 minuten kwam NEC al op voorsprong na een treffer van Lasse Schöne op een voorzet van nieuwkomer Stef Nijland. Het zou het begin zijn van een ware doelpuntenstorm. Een minuut later soleerde Leroy George naar de 0-2. Even later werd diezelfde George hard onderuit gehaald en zette Goossens NEC vanuit een vrije trap op 0-3. Na een kleine 20 minuten tekende Pavel Cmovs voor de 0-4 en na een klein half uur voetbal werd het 0-5 door een penalty van Schöne. Doelpunten van George in de 33e en wederom een nieuwkomer, Nick van der Velden, in de 43e minuut betekenden een ruststand van 0-7.

Na de rust verscheen een geheel nieuwe ploeg op het veld, voor een groot deel bestaande uit eigen jeugd: Babos; Wellenberg, Nuytinck, Grootfaam, Stadthouders; Loen, Foor, Ten Voorde; Latupeirissa, Fejzullahu, en Platje. Al snel dacht Melvin Platje (en ook de Beuningse omroeper) de 0-8 op de borden te hebben gezet, maar het doelpunt werd afgekeurd. Het was voor Beuningse Boys echter slechts uitstel van executie.  In de 65e minuut zette Foor NEC alsnog op 0-8, en even later maakte Loen er 0-9 van. Ook dubbele cijfers bleef de Beuningers, die aan het eind van het afgelopen seizoen degradeerden naar de 3e klasse, niet bespaard. Twee goals van Rick ten Voorde, waarvan de eerste uit een penalty, brachten een eindstand van 0-11 op het bord.

Een aardige opening dus voor onze nieuwe coach Alex Pastoor, wiens belofte dat hij NEC aanvallend wilde laten spelen in elk geval vandaag niet gebroken werd. Laten we hopen dat dit de start is van een mooi seizoen voor het rood, zwart en groen!