Zo Zagen Wij Het: KV Mechelen – NEC

Uiteraard hadden wij graag met een paar Trouwe Honden van de Spaanse zon willen genieten in Mijas, maar helaas sneuvelden onze mooie plannen al gauw onder de afkeurende blik van onze penningmeester. Gelukkig zitten NEC supporters overal en ook in Zuid-Spanje vonden wij in Sander een welwillende NEC’er in hart en nieren die wij natuurlijk direct tot speciale correspondent bombardeerden. Na zijn eerdere Rondje Om en de vooruitblik op het trainingskamp volgt nu de Zo Zagen Wij Het van de afgelopen oefenpot.

Wat in het vat zit, verzuurt niet

De oefenwedstrijd tussen NEC en KV Mechelen was al eens eerder gepland, maar afgelast vanwege de ongeregeldheden bij de oefenwedstrijd NEC-GBA. Nu was het dan eindelijk zover; den Björn mocht het opnemen tegen zijn grote liefde. Helaas voor velen gebeurde dat op een slecht veld, ergens ver van het overgrote deel van de supporters van beide clubs vandaan. Slechts een handjevol supporters was er getuige van hoe de wedstrijd eindigde in een bloedeloze 0-0.

Er werd geoefend op het veld van de gemeente Benahavis, pal naast het Gran Hotel Benahavis, waar KV Mechelen haar intrek heeft genomen dit trainingskamp. Dit tot ongenoegen van de technische staf van NEC, want het veld was in een erbarmelijke staat. Helaas waren de kakkers niet bereid zich te verplaatsen naar Mijas voor deze wedstrijd, dus was het hopen dat beide teams de wedstrijden schadevrij zouden beëindigen.

De jonkies

De eerste wedstrijd op het programma was die tussen de beloften van beide teams. Al had Mechelen dat niet zo nauw genomen, want Benteke staat regelmatig aan de aftrap bij het eerste van KV. Met twee knappe doelpunten met het hoofd was hij dan ook degene die het verschil wist te maken deze wedstrijd. Het derde doelpunt werd uit een vrije trap binnengeschoten door Dunkovic, waarbij Van Duin er op zijn zachtst gezegd niet goed uitzag. Tegenvaller was natuurlijk het snelle uitvallen van Alakmak, die al na 7 minuten naar de kant moest. Ook Ebergen moest voortijdig naar de kant. Andere tegenvaller was het niveau van enkele NEC-spelers. Fejzullahu grossierde in balverlies en miste twee opgelegde kansen, Van Duin maakte een onzekere indruk en ook Secerovic lijkt nog lang niet klaar voor zijn debuut in het eerste.

Gelukkig waren er ook enkelen die wel hun niveau haalden. Otten speelde een prima pot en lijkt ook steeds meer een leider te worden die de verdediging goed neerzet. Van George ging een enorme dreiging uit, maar misschien wel de beste NEC-speler was Grootfaam. Hij speelde verfrissend en zonder angst en toen hij, na het uitvallen van Ebergen, noodgedwongen rechtsback moest gaan spelen leek het hem nog beter af te gaan. Met veel dreiging naar voren wist hij, als een van de enigen, voor wat onrust te zorgen in de Mechelse defensie. Veel mocht het niet baten, want buiten de twee kansen van Fejzullahu werd er nagenoeg geen kans gecreëerd.

De oudjes

Het was duidelijk dat de technische staf de spelers van het eerste elftal deze ochtend alleen had gelaten. Alsof ze op schoolreisje waren kwamen ze aan, luid kloppend op de ramen van de bus. Nadat nog een halfslachtige poging was gedaan om het veld te egaliseren, mocht ons elitekorps het opnemen tegen dat van KV Mechelen. Helaas werd het niet de wedstrijd waar je vooraf op hoopt. NEC speelde zonder verrassingen in de basis, afgezien wellicht van de eerder nog kwakkelende Zimling, die gelukkig geen last meer had van zijn opgelopen blessure.

De eerste helft ging vrij gelijk op, maar beide partijen speelden vanuit een zeer gesloten verdediging en er was eigenlijk geen fatsoenlijke kans te noteren. In de tweede helft had NEC meer overwicht, maar tot echt gevaar leidde dat niet. Onze zuiderburen speelden verdedigend zeer gedisciplineerd, maar werden ook geen moment gevaarlijk. Het dichtst bij een doelpunt was uiteindelijk NEC, al was het door een bijna-blunder van Renard, die een terugspeelbal verkeerd inschatte en maar net naast zag hobbelen.

Uitblinkers deze wedstrijd waren Nuytinck, die centraal prima tot zijn recht komt, en Goossens. Hij was de enige die af en toe met wat creatieve ingevingen de gaten in de Mechelse defensie wist bloot te leggen. Fejzullahu, die Goossens halverwege de tweede helft mocht vervangen, herpakte zich prima en wist nu gelukkig meer indruk te maken. En den Björn? Hij had het moeilijk, werd kort gedekt en had graag gescoord tegen zijn goede vriend Renard. Helaas mocht het niet zo zijn.

Jammer

Het is jammer dat de wedstrijd in Andalusië gespeeld is, want was hij dichter bij huis geweest dan was het zeker een groot feest geworden, ongeacht de uitslag. Nu was het een wedstrijd als alle andere oefenwedstrijden en dan ook nog een weinig vermakelijke. Het is te hopen dat de wedstrijd van aanstaande vrijdag, als Brugge te gast is in Mijas-Costa, meer spektakel biedt.

Sander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.