DTH Opinie: NEC zet supporters op voorhand buitenspel

Het hoge woord is eruit, ook NEC gaat aandelen in de verkoop gooien. Je moet toch wat als je verder zo’n beetje alles wat los en vast zit al van de hand gedaan hebt. Waarschijnlijk is zelfs de paraplu van Herman de materiaalman stiekem eigendom van de gemeente. Gelukkig wordt ons verzekerd dat, als dit plan doorgaat, er slechts 49% wordt verkocht. Iets meer dan de halve club blijft dus in handen van de club. De rest wordt hopelijk opgekocht door enkele sterke zakenpartners en investeerders, zo laat Jacco weten.

En wij dan, als trouwe clubsupporters van ‘volksclub’ NEC? Helaas helaas, het plan is nog niet eens officieel gelanceerd of deze deur wordt alvast resoluut in ons gezicht dichtgesmeten. Publieke verkoop is niet aan de orde, zo blijkt, dus geen verkoop aan supporters. En bedankt. Typisch dat NEC, dat zich zo graag profileert als de club van de regio, als puntje bij paaltje komt toch de supporters blijkbaar liever buiten de bestuurskamer wilt houden.

Natuurlijk, ieder zinnig denkend mens begrijpt dat het niet te doen is voor een voetbalvereniging om bij elke beslissing rekening te moeten gaan houden met honderden individuele aandeelhouders met elk een eigen mening. Dat is geen realistische manier om een club te besturen (Barcelona voor het gemak even buiten beschouwing gelaten). Maar waarom zou een constructie waarbij al die individuele supporters worden vertegenwoordigd door een overkoepelend supportersorgaan, dat in hun naam als gesprekspartner met de club optreedt, niet kunnen werken?

Of er vanuit de supporters überhaupt animo is voor zo’n plan, en zo ja of er uiteindelijk genoeg ingelegd wordt om als serieuze zakenpartner te kunnen worden beschouwd, is een discussie op zich. Ook is het maar de vraag of er in de eerste plaats mensen gevonden kunnen worden die bereid zijn om zoiets te organiseren en vervolgens de kar te trekken. Zeker geen sinecure in Nijmegen, waar we graag nuilen, maar daadwerkelijk actie ondernemen ho maar.

Desalniettemin is het toch teleurstellend dat de club bij monde van Jacco Swart deze optie op voorhand al van de hand lijkt te wijzen, of in ieder geval niet lijkt te willen aanmoedigen. Het zou een zelfbenoemde ‘volksclub’ toch gesierd hebben als NEC in ieder geval deze route als een mogelijkheid zou hebben opengehouden of zelfs gestimuleerd. In plaats daarvan krijgen wij als supporters wederom subiet het deksel op de neus. Eeuwig zonde.

Mark

DISCLAIMER: Fansite De Trouwe Honden is op geen enkele manier verantwoordelijk voor de onzin die een medewerker geheel op persoonlijke titel uitkraamt. (Aldus, de mening van deze medewerker is niet noodzakelijk, maar wel vaak, dezelfde als de mening van de andere medewerkers).

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.