Seizoen 2011-2012 is begonnen

Gisterochtend vond onder het toeziend oog van een volle gaanderij de presentatie plaats van het nieuwe team dat het dit seizoen mag gaan doen, met de nieuwe coach Alex Pastoor aan het roer. Of grotendeels althans, want ondanks dat de eerste competitiewedstrijd alweer op 6 augustus begint, sluit het transferraam pas op 31 augustus. Er kan dus nog van alles gebeuren met de huidige groep.

Bijvoorbeeld met Babos en Schöne. De een mag transfervrij naar een andere club en de ander heeft aangegeven dat hij graag een volgende stap in zijn carrière wil maken, maar voorlopig spelen ze allebei gewoon nog in het rood-zwart-groen. "Er heeft zich geen club gemeld voor mij. Dus ben ik hier. Nog steeds met alle plezier", laat Babos desgevraagd aan de verslaggever van de Gelderlander weten. "Ik heb met geen enkele club gesproken. Ik spreek alleen Kees Ploegsma, mijn zaakwaarnemer. En als dat ge­beurt, krijg ik te horen dat zich niet één club gemeld heeft."

Ook Schöne is laconiek. "Ik ben er klaar voor, maar ik ga niet weg om het weg­gaan. Daarvoor heb ik het hier te goed naar mijn zin." Van Feyenoord, dat interesse zou hebben in de Deen, heeft Lasse officieel nog niks gehoord, noch van andere clubs. Mocht dit eind augustus nog altijd het geval zijn, dan wil technisch directeur Carlos Aalbers graag weer met de Deen in onderhandeling. "Eén ding is zeker: Bestaat deze situatie op 26 augustus nog steeds, dan gaan we absoluut weer met hem om de tafel zitten. Met als inzet een contractverlenging. Want spor­tief gezien willen we natuurlijk graag met Lasse verder. Dat lijkt me duidelijk", aldus Carlos.

Het zijn sowieso drukke tijden voor Aalbers. Naast alle transfergeruchten en de speurtocht naar een verdedigende middenvelder, was er ook een akkefietje met het trainingskamp in de voorbereiding. "Ik was in Genk, waar we het trainingskamp ge­pland hadden. Net als vorig sei­zoen, omdat het toen echt perfect was. Maar ik had een voorgevoel gehad en was daarom nog eens gaan kijken. Bleek het veld niet meer aan onze normen te vol­doen. Ze krijgen er kunstgras. En met die wetenschap hadden ze er niet echt veel meer naar omgeke­ken. En ik ontdekte dat er tijdens ons trainingskamp ook scoutings­wedstrijden gehouden werden. El­ke dag kwamen er tussen tien en vier uur zo’n tachtig kinderen. Heb ik gelijk alles afgezegd. Maar ja, een maand voordat we zouden gaan. Dat is kort dag, hoor. Maar we hebben een uitstekend alterna­tief gevonden in Renesse. Prima hotel aan de kust. Ze kunnen op de fiets naar het trainingsveld. Dat is allemaal nog goed gekomen."

Onze nieuwe coach Alex Pastoor genoot van de interesse voor de eerste training. "Dit heb ik nog niet eerder meege­maakt. Het voelt als een warm bad." Op het trainingsveld gaf Pastoor zijn visie op het spelletje aan de toegestroomde fans. "Ik sta voor mooi voetbal. Het liefst val ik aan. Dat is niet alleen de beste ver­dediging, maar voor spelers ook het leukste om te doen. En voor jullie om naar te kijken. Ik sta ook voor logisch voetbal, wat betekent dat je de bal speelt naar iemand van dezelfde kleur. En vrijlopen vind ik belangrijk, want anders valt er niks te passen en ziet het er allemaal weer onlogisch uit. Vandaag moet je beter willen zijn dan giste­ren en morgen weer een beetje be­ter dan vandaag."

We kunnen hopelijk dus een seizoen van aantrekkelijk, aanvallend voetbal tegemoet zien. Al hebben we dat eerder gehoord, dus in goede Nijmeegse traditie wachten wij het nog even rustig af om te zien wat er daadwerkelijk op de grasmat tentoon zal worden gespreid. Nog zo’n anderhalve maand te gaan en dan is het weer voor het echie!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.