Nog altijd geen shirtsponsor

Sinds bekend werd dat zakenman Elias in overleg met NEC het maatschappelijke sponsorproject ‘Curaçao’ aan het eind van seizoen ’10-’11 geen vervolg zou geven, is NEC al naarstig op zoek naar een nieuwe hoofd- en shirtsponsor. Met de huidige financiële malaise blijkt dit echter geen sinecure. Algemeen directeur Jacco Swart had stiekem gehoopt om bij de eerste training al een sponsor te kunnen presenteren, maar deze hoop bleek ijdel.

"Dat we vandaag niet zouden halen, wist ik twee weken geleden al", relativeert Swart in De Gelderlander. "Moedeloos voel ik me niet. Ik word er wel ner­veus van als ik de spelers tijdens de eerste training zie zonder spon­sor op het shirt." Curaçao stond garant voor een half miljoen euro op jaarbasis op de begroting. 500.000 euro die momenteel dus nog ontbreken op de balans, waar de licensiecommissie zich de komende maand over buigt. "Het duurt nog een kleine maand eer we iets horen. Op het laatste moment krijgt de commissie 36 begrotingen binnen. Maar ik zou onaangenaam verrast zijn als we de mededeling krijgen, dat dit nergens op lijkt. Volgens on­ze eigen doorberekening scoren we voldoende punten om uit cate­gorie 1 te komen. Dat moet je twee keer achter elkaar aanto­nen. We zijn op de goede weg."

Waar de shirtsponsor nog altijd een bron van hoofdpijn is, daar gaat de seizoenskaartverkoop voorlopig in elk geval prima. "We zitten nu op iets meer dan 8.000. Voor de eerste thuiswedstrijd zijn dat er 8.500 en dat is al meer dan we het vorig seizoen verkochten. Toen kwamen op 8.200."

Laten we hopen dat er op de Open Dag (31 juli) wel een nieuwe shirtsponsor gepresenteerd kan worden, anders mogen we opnieuw op zoek naar dingen die de club nog kan verpatsen…

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.