NEC wil verder met drietal

Aan het eind van dit seizoen lopen de contracten van Bas Sibum, Lorenzo Davids en Mark Otten af. Carlos Aalbers heeft inmiddels gesprekken gevoerd met het drietal over het nieuwe seizoen. Tegenover De Gelderlander sprak Aalbers de intentie uit om deze spelers voor NEC te behouden. Wel moet er nog in meer detail gesproken worden over de voorwaarden van een nieuw contract.

"We kunnen nu concreter worden", bevestigt Carlos. "Maar we moeten prioriteiten stellen. Als je de ene speler vastlegt, heeft dat gevolgen voor andere spelers. En het budget. We willen eerst het raamwerk in orde hebben. Die situatie heb ik met de spelers besproken."

Ook de contracten van Leroy George en doelman Marco van Duin lopen aan het eind van dit seizoen af. Voor George heeft NEC een optie om zijn contract met twee jaar te verlengen. Gezien zijn prestaties aan het begin van dit seizoen lijk NEC er goed aan te doen om deze optie te lichten, maar de blessure waar George nu al enkele maanden mee kampt en zijn terugslag op het trainingskamp maken deze beslissing niet makkelijker.

Daarnaast zijn daar nog de huurlingen Chatelle en Zimling. Vooral Zimling lijkt geïnteresseerd om een overstap naar de Nederlandse competitie te maken, wellicht bij NEC, maar uiteraard spelen hier contractuele verplichtingen met zijn huidige club een grote rol. Aalbers houdt zich daarom wat op de vlakte over deze spelers: "Ook hier geldt: eerst kijken of alles past wat we willen."

Dat er deze winterstop nog grootse dingen gaan gebeuren gelooft Aalbers niet. Volgens de club hoeft er in principe niks bij. De basis is goed en er zijn diverse jeugdspelers die nadrukkelijk aan de deur kloppen, dit in tegenstelling tot voorgaande jaren. "Het uitgangspunt is nu anders", bevestigt Carlos. "De kern is sterk. En ook daarachter zit­ten spelers die zich goed ontwikke­len. Dus een eventuele versterking moet wel echt iets toevoegen, an­ders moet je de jongens achter de kern het vertrouwen geven. En ook durven geven. Vaak is er iets niet goed als je spelers in de winter moet halen."

Ook heeft hij tot dusverre geen indicatie dat er spelers zouden vertrekken voor het einde van de transfertermijn. Club Brugge trok onlangs al haar interesse voor Vleminckx terug en Twente heeft te kennen gegeven dat Schöne op dit moment niet in hun belangstelling staat. Aalbers blijft wel op zijn hoede: "Er is nu niets actueel, maar het kan ineens snel gaan. Een voorbeeld. De transfer van Jonas Olsson. Toen lag er in­eens een week voor het sluiten van de transferperiode ’s ochtends vroeg een fax uit Engeland. Met een mooi bedrag. De ene dag speelt er niks, de volgende dag heb je een goed bod liggen. Dan kan het rap gaan. Deze winterperiode is er meer naar onze spelers geïn­formeerd dan de jaren ervoor. En dan gaat het niet alleen over Lasse Schöne en Björn Vleminckx, spe­lers die veel worden genoemd. Maar die contacten zijn via tussen­personen, die informeren namens clubs. Er is nog geen rechtstreeks contact geweest met clubs."

Vloet gaf eerder al te kennen dat wat hem betreft er niemand vertrekt. Carlos nuanceert dit enigszins: "We zijn niet in de positie om te zeggen: ‘we laten geen spe­lers gaan’. Maar we staan ook ze­ker niet met de rug tegen de muur. Alleen voor de juiste prijs mag een speler eventueel vertrekken."

En over de tweede seizoenshelft zegt hij tot slot: "We kunnen er met deze groep echt een goed seizoen van maken. Dat leeft heel sterk binnen de technische staf. Conform onze doelstellingen voor dit seizoen staan we er na de eerste seizoens­helft goed voor. Maar we moeten niet tevreden zijn met deze plek op de ranglijst. NEC moet niet al­leen een ontwikkelingsclub zijn, zoals we hebben uitgesproken. Presteren blijft prioriteit nummer één. Die bewustwording moet gaan groeien: winnen, daar gaat het om. Als we dat oppakken, zie ik deze groep zeker nog een paar plaatsen stijgen."

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.