Zo Zagen Wij Het: NEC – Club Brugge

Vanuit het zonovergoten Spanje gaf onze speciale correspondent Sander ons deze week een impressie van het trainingskamp van NEC. Afgelopen vrijdag werd de laatste oefenpot van het trainingskamp afgewerkt tegen Club Brugge, uitslag: 2-0.

De vooruitzichten

Wedstrijden tijdens een trainingskamp vallen vaak enorm tegen. Er wordt gespeeld op een knollenveld in de middle of nowhere, er is geen of nauwelijks publiek en er wordt zoveel gewisseld dat er geen 10 minuten dezelfde 11 tegen 11 spelen. De wedstrijd tegen KV Mechelen was van een dusdanig niveau dat dat beeld nog maar eens bevestigd werd.

Hoe anders was het tegen Club Brugge. Het veld van Hotel La Cala is prachtig gesitueerd en lag erbij als een biljartlaken. Er waren zowaar zo’n 50 man op deze wedstrijd afgekomen, er hing zelfs hier en daar een spandoek en het allerbelangrijkste: het was een aantrekkelijke wedstrijd van behoorlijk niveau.

De wedstrijd

De wedstrijd was nog maar net begonnen of NEC kreeg een vrije trap mee op de rand van de zestien. Schöne schoot hem gevaarlijk op doel. Het bleef lang onduidelijk hoe de bal er in ging, maar navraag bij Ramon Zomer leerde dat hij zijn verdediger een duw had gegeven, waardoor die hem het eigen doel inliep.

De volgende tien minuten waren voor Club Brugge, dat op zoek ging naar de gelijkmaker. Het resulteerde in twee kansen voor de Belgen, maar Babos, die speelde alsof hij nooit weg was geweest, bracht prima redding. Schöne en Sibum namen NEC bij de hand en zorgden ervoor dat NEC tot het laatste fluitsignaal de bovenliggende partij was. In de negentiende minuut schoot Schöne een vrije trap binnen en daarna waren er nog kansen voor Vleminckx, Schöne, Davids en Goossens, maar gescoord werd er niet meer.

De conclusie

NEC speelde met de waarschijnlijke basiself voor de wedstrijd tegen AZ. Vloet zal nog moeten kiezen tussen Babos en Cillessen, maar lijkt deze keuze uit te stellen totdat Babos wedstrijdritme opgedaan heeft. Daarnaast is het nog niet duidelijk of Chatelle of Goossens de voorkeur krijgt.

Voor de komende seizoenshelft geeft het trainingskamp in ieder geval voldoende aanleiding om dit met vertrouwen tegemoet te zien. Het spel tegen Brugge was prima, de sfeer in de groep lijkt uitstekend te zijn, en Vloet heeft, zeker als George ook terugkomt van zijn blessure, het nodige te kiezen. Het blijft alleen hopen dat er niemand meer weggaat, of dat er in ieder geval gelijkwaardige vervangers voor terugkomen.

Het toetje

Als toetje stond er nog een wedstrijd op het programma tussen de OSRN en de technische staf. Een leuke gelegenheid om oude helden als Jack de Gier, Anton Janssen, Ron de Groot en Carlos Aalbers aan het werk te zien. De OSRN kwam op voorsprong door Ferdinand, de verslaggever van RoodZwartGroen, die de bal op prachtige wijze binnenschoot.

Uiteraard liet de technische staf het er niet bij zitten en won met iets van 8-1, door doelpunten van o.a. De Gier, Janssen en, jawel, Wiljan Vloet, die als een jonge hinde over het veld dartelde. Vooral het doelpunt van de Gier was van een ongekende schoonheid. Vanaf de hoek van de zestien meter schoot hij de bal verwoestend in de kruising. Mocht Vleminckx onverhoopt weggaan, zal het moeilijk kiezen worden voor Vloet wie zijn vervanger wordt: De Gier of Ferdinand…


De vervanger van Vleminckx…?


Sander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.