NEC verliest wedstrijd en laatste hoop op play-offs

Vandaag had NEC nog altijd kans om aansluiting te blijven houden bij de ploegen die nog strijden om de felbegeerde achtste plaats. Waar de spelers vooraf echter nog zeer strijdlustig klonken, daar was van die strijdlust vooral in de tweede helft tegen FC Groningen bitter weinig te merken. De eerste helft was nog wel onderhoudend, met veel balbezit voor NEC. In de 18e minuut was de eerste grote kans ook voor de Nijmegenaren. Davids faalde echter pijnlijk opzichtig in de afronding oog in oog met keeper Luciano. Een minuut later was het aan de andere kant wel raak. Een inzet van Enevoldsen werd door Goossens van richting veranderd en zeilde schlemielig langs Cillessen in de verre hoek. Vijf minuten later was het Zimling die met een geplaatste bal Luciano het nakijken gaf: 1-1. Dit was ondanks een klein slotoffensiefje van Groningen ook de ruststand.

In de tweede helft leken beide ploegen lange tijd onder het genot van de warme lentezon langzaam in te dutten. In een laag tempo leek de wedstrijd zich gezapig naar een gelijkspel te slepen. Het was echter een spaarzame joekel van een fout van Cillessen die in de 83e minuut het einde voor NEC inluidde. De keeper verwerkte een terugspeelbal helemaal verkeerd en schoot het leer zo in de voeten van Tadic, die niet twijfelde en hard uithaalde voor de 2-1. In de 90e minuut werd het drama nog groter toen Matavz ook de 3-1 en tevens de eindstand op de borden bracht.

NEC kan dus, zeker gezien de andere uitslagen op de Nederlandse velden dit weekend, de play-off aspiraties in de koelkast zetten. De ploeg presteert dit seizoen simpelweg te wisselvallig om ook echt aanspraak op het jaarlijkse toetje te maken. Cillessen zal vandaag ongetwijfeld het liefst zo snel mogelijk vergeten. Wellicht dat de geruchten over de interesse van Van Marwijk voor de jonge keeper toch iets teveel druk meebrengen. Hoe het ook zij, het seizoen zit erop en er resten ons nog slechts twee epilogen.