Zo zagen wij het: FC Groningen – NEC

In Groningen vervloog gisteren ons laatste sprankje hoop op een plaats in de play-offs. Hoewel het in theorie nog zou kunnen, is het inmiddels praktisch geheel ongeloofwaardig. Tegen de plaatselijke FC legden onze jongens het uiteindelijk met 3-1 af. Op deze zonovergoten namiddag leek iedereen vooral last te hebben van de warmte.

Autokaart voor slechts €4!
Omdat NEC de helft van het uitvak aan onze tegenstanders uit Groningen beschikbaar stelde konden wij voor slechts €4 met de auto naar het Hoge Noorden. Niet dat het uitvak anders ooit uitverkocht zou zijn geraakt, maar toch. Eens temeer worden hiermee de woekerprijzen in een aantal andere stadions benadrukt. €31,50 voor eenzelfde kaartje tegen Feyenoord, €29 tegen AZ en €25 tegen SC Heerenveen gaan echt helemaal nergens meer over. Ruim 200 man nam op deze zonnige eerste paasdag dan ook de moeite zo’n 200 kilometer te reizen, er reden zelfs twee bussen.

Omwisselen en op naar het uitvak?!
Bij tankstation Lageveen tussen Meppel en Hoogeveen moesten wij onze kaarten omwisselen. Doordat wij genoodzaakt waren een aantal plaspauzes in te lassen, kwamen wij liefst drie minuten te laat op het omwisselpunt (overigens waren wij niet de enigen). Na even rondgekeken te hebben en een telefoontje te hebben gepleegd bleek er al niemand meer van NEC te zijn, maar als we P4 aanhielden zou het alsnog allemaal goed komen. Niet dus. Doordat wij in tegengestelde richting het stadion bereikten zagen we het stadion steeds meer uit het zicht verdwijnen in plaats van dichterbij komen. Enfin, we zagen de lol er uiteindelijk wel van in en misten slechts enkele minuten. Het ‘R.I.P Wiel Coerver’ (dat de tweede helft overigens werd vervangen door ‘R.I.P Cees’, verwijzend naar de bewaker van de Goffert en tevens hond van Theo van Benthum) hing daardoor pas na een kwartier.

Vleminckx, Björn Vleminckx
Wij gingen dus naar Groningen om te zien of onze jongens in staat waren een of meerdere punten mee naar huis te nemen. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ik eigenlijk meer hoopte op een of meerdere doelpunten door onze Belgische stormram. Waar Junker twee doelpunten in de schoot geworpen kreeg en Bulykin fraai een treffer op zijn naam schreef lukte het Vleminckx helaas niet. De Russische spits van Den Haag staat momenteel dan ook op gelijke hoogte met de Vleem en Junker is hem zelfs voorbij gestreefd. Vleminckx is topscorer van Nederland af maar zal er ongetwijfeld alles aan doen om dat de laatste twee wedstrijden van het seizoen recht te zetten.

De match
Tegen het dit seizoen toch zeer behoorlijk presterende FC Groningen koos trainer Vloet voor George en Goossens op de flanken en zat Sibum op de bank. Na 18 minuten had Davids, helaas weer spelend met de verkeerde kleur schoenen, de uitgelezen mogelijkheid om NEC op voorsprong te zetten maar faalde opzichtig. Een minuut later was het wel raak aan de andere kant nadat een schot van Enevoldsen van richting werd veranderd. Lang kon Groningen daar echter niet van genieten want na 25 minuten zorgde Zimling met een uiterst bekeken schot alweer voor de gelijkmaker. Vervolgens genoten beide teams lange tijd van de zomerse temperaturen en werd het met de minuut meer gezapig. Zeven minuten voor tijd trok Groningen toch aan het langste eind toen Cillessen een terugspeelbal niet goed verwerkte. Tadic rondde echter ook wel ontzettend fraai af. In de laatste minuut werd het zelfs nog 3-1.

Otten en de twee gebaren makende jongens in het uitvak
Waar men in het uitvak de tweede helft ook last leek te krijgen van de hitte, daar zat de sfeer er delen van de eerste helft eigenlijk best aardig in. Het onlangs geïntroduceerde nummer werd gelijk zo vaak gezongen dat het nu al uitgemolken lijkt, maar er werd in ieder geval wat gezongen. Na de wedstrijd werd er beduidend minder gezongen. Een aantal jongens in het vak, waarvan een deel overigens een paar minuten eerder al totaal kansloos een familievak probeerde ‘aan te vallen’, vond het zelfs nodig negatieve handgebaren te maken. Mark Otten, die overigens twee keer het geluk had dat hij geen penalty tegen kreeg, was daarover zo boos dat hij het nodig vond handgebaren naar het uitvak te maken. Bij thuiskomst in Nijmegen hebben een aantal jongens Otten daarover tekst en uitleg gevraagd. Hij bleek zich specifiek te richten tegen twee jongens in het vak die hem op minder vriendelijke wijze richting kleedkamer dirigeerden. Bovendien leek hij te onderkennen dat zijn gebaren niet zo handig waren voor de rest van het vak. Ik hoop in ieder geval dat Otten ondanks dit voorval zijn verdiende afscheid door de voordeur van het stadion krijgt.

Brand in bus 2
De opmerking dat dit seizoen ‘als een nachtkaars uitgaat’ is gezien de terugreis van gisteren wellicht ongepast. In de tweede servicebus brak op het toilet namelijk brand uit. Het fijne weet ik er niet van omdat ik er niet bij was, maar de vlammen bleken uit de wc te zijn gekomen. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen maar het had zomaar anders af kunnen lopen. Het is te hopen dat de brand niet door een eigen supporter is gesticht, al zal NEC daar waarschijnlijk wel direct naar wijzen. Zijn er toch aanwijzingen voor brandstichting dan is het te hopen dat de verantwoordelijke jongen niet nog een keer in een bus zal mogen stappen.

Hoe dan ook, volgende week komt Roda en twee weken later mogen we dit seizoen afsluiten in Rotterdam tegen Feyenoord. Laten we er maar het beste van maken en er vooral niet voor zorgen dat Junker verder op de topscorerslijst kan uitlopen. Come on Björn!

Oe-a-Gentenaar

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.