DTH Awards 2010-2011: Het Gouden Asiel

De zesde stemronde van de DTH Awards is voor "Het Gouden Asiel"
(De meest supportersvriendelijke club voor uitsupporters)

De genomineerden zijn:

De Graafschap

Met stip terug van weggeweest! De afgetekende winnaars van het Gouden Asiel in 2008 en 2009, en als ze in 2010 niet een klasse lager geacteerd hadden dan zouden ze ook vorig jaar ongetwijfeld weer hoge ogen gegooid hebben. Klein minpuntje: dit jaar was er voor het eerst geen vrij vervoer naar Doetinchem, vanwege enkele kleine incidenten in 2009. Jammer, jammer. Het mocht de pret ook dit jaar echter niet drukken met een als vanouds goedgevuld en sfeervol uitvak op de Vijverberg, ideaal gesitueerd dicht op het veld en naast het vak met fanatieke Graafschap supporters, zodat we lekker gezamelijk liedjes over de rijnjankers kunnen zingen. Tel daar bij op café Masselink en de gratis versnaperingen bij binnenkomst, en ook dit jaar zal De Graafschap ongetwijfeld weer hoge ogen gooien.

FC Twente

Deze nominatie voor de Twentenaren is waarschijnlijk helaas meteen ook de laatste. De prima catering met de heerlijke broodjes warm vlees en de hamburgers, en de lokatie van het uitvak met een goed zicht op het veld, zijn immers de pijlers waarop deze nominatie rust. En laten nou net die pluspunten van een bezoekje aan Twente volgend seizoen op de schop gaan. Het uitvak verhuist immers naar de tweede ring. We worden dus ergens bovenin het stadion weggestopt ver weg van het veld. Bovendien heeft Twente besloten om de catering in eigen handen te gaan nemen, wat hoogstwaarschijnlijk het einde betekent van de heerlijke vleeswaren van slagerij Peters. Wellicht dat een Gouden Asiel award de Tukkers nog op andere gedachten kan brengen, maar wij vrezen dat zelfs onze prestigieuze prijs niet genoeg zal blijken te zijn om Munsterman overstag te doen gaan.

FC Utrecht

Utrecht heeft een autocombi, en dat is dezer dagen voor een uitsupporter al een hele luxe. Het was op de DTH redactie nog wel even wat muntjes opgooien of we voor de Utrechtse autocombi zouden kiezen of voor het vrije vervoer naar Feyenoord, maar aangezien je eenmaal aangekomen in Rotterdam nergens je auto kwijt kunt, is Utrecht dit jaar toch spekkoper. Dat we vervolgens in de Domstad door een troosteloze bunker van gangen naar het uitvak toe moeten nemen we dan maar even voor lief. Het uitvak is verder ook lekker groot, wat in principe een goede zaak is. Dat wij er zelf vervolgens met slechts 100-150 man in gaan staan waardoor het een beetje een gevalletje verlaten fabriekshal wordt, daar kan Utrecht natuurlijk verder ook weinig aan doen. Na afloop is het ook weer lekker vlot terug bij de auto en op weg naar Nijmegen, geen ellenlang wachten in het vak.

Je kunt nu je stem uitbrengen op een van de bovenstaande kandidaten in de rechterkolom op deze pagina!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.