NEC verliest met 2-1 na vroege voorsprong

NEC kon vandaag tegen Ajax nog altijd de play-offs in het zicht houden. De ploeg leek zich dat terdege te beseffen, want het begon fel aan de wedstrijd. Dit resulteerde al in de 4e minuut in een goal, nadat Schöne de bal uit een kluts voor de voeten kreeg en droog binnenschoot voor de 1-0. De daarop volgende 15 minuten domineerde NEC met prima spel. Vleminckx miste een enorme kans op de 2-0 zowat voor open doel, nadat hij de bal tegen de looplijn van Vermeer in probeerde te spelen in plaats van hem simpelweg vol binnen te rossen. Ook een bal op de lat van George en een inzet van Goossens gaven NEC geen loon naar werken. Pas in de laatste 5 minuten van de eerste helft kon Ajax wat terug doen, en pijnlijk genoeg was het bij de tweede aanval al raak. Sulejmani verschalkte gelegenheidsback Otten en scoorde de onverdiende 1-1.

Ook in de tweede helft wist NEC de prima start geen vervolg te geven en werd Ajax gaanderweg beter, al was de wedstrijd van beide zijden slordig. In de 66e minuut scoorde Alderweireld vanuit een hoekschop de 1-2, nadat Cillessen de bal nog uit de doelmond gebokst had. In het laatste kwartier probeerde NEC het nog wel, door achterin een op een te gaan spelen met het inbrengen van Latupeirissa en Chatelle voor Otten en George, maar Ajax hield stand en kwam er ook zelf nog enkele malen gevaarlijk uit.

NEC verliest dus voor de derde maal dit seizoen in eigen huis, al had het op basis van de eerste helft minimaal een gelijkspel verdiend. Vleminckx blijft steken op 19 goals en zal ongetwijfeld nog wel enige tijd nachtmerries hebben van zijn misser vandaag. Laten we hopen dat zijn elleboogbeweging op Vertonghen geen staartje krijgt, anders was dit wellicht ook meteen het slotakkoord voor onze superspits in NEC tenue.