DTH Awards 2010-2011: De Gouden Kennel

De derde stemronde van de DTH Awards is voor "De Gouden Kennel"
(De prijs voor die groepen of personen die iets goeds hebben gedaan voor alle NEC supporters)

De genomineerden zijn:

Legio Noviomagum

Deze nominatie behoeft eigenlijk al geen verdere uitleg meer. Als winnaars van De Gouden Kennel in 2008 en verdienstelijke ‘runners up’ in 2009 (achter Café De Derde Kamer) en 2010 (in een spannende strijd met het NEC sneeuwteam), zijn de mannen van Legio inmiddels ware DTH Award-veteranen. En met recht, want nu ruim vijf jaar alweer zorgt Legio met fantastische acties voor de broodnodige beleving bij spelers en supporters. Denk alleen maar aan de diverse fakkel-acties (‘Welkom in de Bloedkuul’), de enorme doeken tijdens de Derby (de Merab actie, het imposante ‘Nijmegen leeft, Arnhem beeft’ doek), de waarderingsacties (Been, Wisgerhof, De Groot), en ga zo maar door. Dit jaar was er natuurlijk ook de ludieke Vaartland actie, waarbij de lelijke geelzwarte stadionreclame werd afgedekt door een identiek Legio-doek in de clubkleuren. En wat te denken van hun jarenlange lobby voor de creatie van een sfeervak, die nu eindelijk vruchten heeft afgeworpen. Een dubbel en dwars verdiende nominatie dus.

Team NEC uitwedstrijden

Het blijft altijd behelpen, die uitwedstrijden. Met allerhande combi’s, verwarrende omwisselacties, een derderangs behandeling door stewards en politie, en ga zo maar door, wordt het leven van de uitsupporter er de laatste twee decennia bepaald niet gemakkelijker op gemaakt. Toch hebben wij dit jaar, in elk geval vanuit NEC zelf, een duidelijke omslag gemerkt. Het type uitsupporter verandert langzaam, en NEC lijkt daarin mee te gaan. Klantvriendelijkheid bestaat ineens weer bij ons cluppie. Waar we vroeger regelmatig als collectief slachtvee behandeld werden, daar is er nu ineens een goede open communicatie mogelijk, zonder dat iedereen meteen in de stress schiet bij het minste of geringste. Er zijn duidelijke aanspreekpunten aanwezig met Jan, Lonneke, en vaste stewards en politie. En er is een meer persoonlijke benadering. Uiteraard heeft NEC slechts een beperkte invloed op de combi’s en de opstelling van politie en bezochte clubs, maar in ieder geval is er weer de intentie vanuit de club om de supporter centraal te stellen. Laat deze nominatie als blijk van waardering richting Jan en Lonneke en alle meereizende stewards en politie-supportersbegeleiding een opstap zijn om op deze ingeslagen weg voort te gaan.

NEC, voor Sfeervak 080

Er is al veel gezegd en geschreven over de sfeer in de Goffert, ook op onze eigen site. Wat die sfeer nou precies is, lijkt niemand te weten. Maar dat er al lange tijd een groot gebrek aan is, dat staat voor iedereen als een paal boven water. Ook in diverse onderzoeken onder supporters door de jaren heen wordt voortdurend ‘sfeer’ aangedragen als verbeterpunt in ons stadion. En dus heeft NEC nu eindelijk besloten om de supporters tegemoet te komen. Volgend jaar komt er een heus sfeervak, ‘080’ genaamd naar het oude Nijmeegse kengetal. De manier waarop het geheel tot stand gekomen is en hoe er uiteindelijk over de lokatie beslist is, is niet bij iedereen in even goede aarde gevallen. En ook de invulling van het sfeervak leidt nog altijd tot verhitte discussies onder supporters. Desalniettemin is het een zeer gedurfde en doortastende stap van NEC om deze beslissing te nemen, en wij van DTH hopen van harte dat het een zeer succesvol initiatief zal blijken te zijn. Chapeau, NEC!

Je kunt nu je stem uitbrengen op een van de bovenstaande kandidaten in de rechterkolom op deze pagina!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.