NEC ook op 80% klasse beter dan VVV

Vandaag mocht NEC voor het eerst sinds november 2010 weer eens proberen een uitwedstrijd te winnen. VVV vecht echter nog tegen rechtstreekse degradatie, en dat was in de eerste 10 minuten ook te merken. De Venlonaren waren feller en gretiger, maar te slordig om echte kansen te creëren. NEC oogde gezapig en het tempo lag laag. Toch was het bij de eerste echte kans voor NEC na 22 minuten meteen raak. Vleminckx legde onzelfzuchtig terug op Davids, die prima afrondde voor zijn 2e goal van het seizoen: 0-1. Will moest even later gewisseld worden voor Otten, vanwege lichte hamstring klachten. In plaats van een tandje bij te schakelen en de wedstrijd in de eerste helft al te beslissen, bleef NEC echter behoudend en gezapig voetballen en was 0-1 dus ook de ruststand.

In de tweede helft domineerde NEC redelijk comfortabel de wedstrijd en speelde geconcentreerder. Na een klein uur was het wederom Vleminckx die met een prima assist Goossens in stelling bracht, die de 0-2 binnen schoot. Twee minuten later was het dan eindelijk Vleminckx zelf die een corner vanuit de kluts binnenwerkte voor zijn 19e van het seizoen. Vleminckx staat hiermee nu op gelijke hoogte met NEC Eredivisie topscorer Hans Venneker. In de 77e minuut mocht NEC-jeugdspeler Youri Loen zijn debuut in de hoofdmacht maken als vervanger van Sibum. Vier minuten later werd een afstandschot van Goossens licht van richting veranderd en de bal hobbelde het doel in voor 0-4. Uiteindelijk werd het bij het scheiden van de markt nog 1-4, nadat Blom nogal kinderachtig een penalty toekende aan VVV, waar NEC aan de andere kant nog enkele secondes daarvoor een penalty onthouden was. Het mocht de pret echter niet drukken. NEC pakt, zonder al te groots te voetballen, eindelijk weer eens 3 punten buiten de Goffert.

Klik hier voor de karakteristieken van VVV – NEC.