DTH Awards 2010-2011: De Gouden Retriever

De eerste stemronde van de DTH Awards is voor "De Gouden Retriever"
(De meest supportersvriendelijke NEC speler)

De genomineerden zijn:

Björn Vleminckx

Onze huidige topscorer is momenteel al de houder van deze prijs. Reeds in zijn eerste seizoen bij NEC wist de sympathieke Belg immers binnen en buiten de lijnen de harten van vele supporters te veroveren. Wie herinnert zich niet zijn demonstratieve ‘moon’ vanuit de spelersbus richting de vistas aanhang? Zijn eerlijke en recht-door-zee omgang met de supporters, gekoppeld aan zijn nooit aflatende werklust in het veld, maken hem een grote kanshebber op prolongatie van de ‘Gouden Retriever’ titel.

Gábor Babos

Zeggen dat seizoen 2010-2011 niet het meest gelukkige seizoen was van onze aanvoerder is waarschijnlijk de understatement van het jaar. Slechts drie wedstrijden was de competitie onderweg of de rug van Babos gaf dan toch eindelijk definitief de geest. Een operatie en lange revalidatie volgden, een periode waarin Jasper Cillessen zich razendsnel ontwikkelde tot een onbetwistbare sterkhouder in het NEC-doel. Waar andere spelers wellicht gekwetst en vol wrok stennis zouden schoppen of aansturen op een breuk, daar bleef Babos echter aldoor waardig en beheerst naar de buitenwacht. En we zouden niet anders verwacht hebben. Want in goede tijden (2008) of slechte (voorplein na RKC), al jarenlang staat Babos namens de spelersgroep de supporters te woord en heeft altijd tijd voor iedereen die een gesprekje met hem wilt aangaan. Een geweldige doelman, een fantastisch mens.

Jasper Cillessen

Een Groesbeekse jongen uit de eigen jeugd, een echte NEC man in hart en nieren. Als jongen uit de eigen gelederen kent hij de club en haar supporters als geen ander. Jasper is een jongen zonder kapsones die altijd tijd heeft voor de fans. Geen rare schoentjes of haantjesgedrag, gewoon hard werken en vechten voor NEC, dat is Jasper ten voeten uit. Een speler naar ons hart!

Je kunt nu je stem uitbrengen op een van de bovenstaande kandidaten in de rechterkolom op deze pagina!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.