NEC nog steeds in Categorie 1

Vandaag maakte de KNVB de nieuwe categorie indelingen bekend. Dertien profclubs zitten nog altijd in de gevreesde Categorie 1 (onvoldoende). Vijf van deze dertien clubs zijn Eredivisieclubs, te weten: Feyenoord, Excelsior, NAC Breda, Roda JC en, jawel, ons eigen NEC.

Uiteraard is dit geen verrassing. Om uit Categorie 1 te komen moet een club op twee opeenvolgende meetmomenten voldoende punten (minimaal 65) behalen. Vorige maand liet NEC bij monde van Jacco Swart weten dat, op basis van de eigen berekeningen, NEC met de ingediende begroting ditmaal voldoende punten gescoord zou moeten hebben om voor Categorie 2 in aanmerking te komen. Op dit moment weten wij nog niet of dat ook daadwerkelijk het geval is; het uitblijven van een vaste hoofdsponsor voor een heel seizoen laat nog altijd een gapend gat van enkele tonnen op de begroting zien, al zou ook zonder deze sponsor mogelijk het vereiste aantal punten behaald kunnen zijn.

Mocht NEC op dit meetmoment inderdaad een positieve beoordeling hebben gekregen, dan zal het dus van het volgende meetmoment afhangen of we dit seizoen weer terugkeren in Categorie 2. Zo niet, dan moet het bestuur wederom flink aan de bak. De Categorie 1 classificatie is namelijk niet alleen vervelend voor het beleid van de club, het hangt ook als een Zwaard van Damocles boven de plannen voor de stadionuitbreiding. Geen Categorie 1 betekent immers een veto van de VVD.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.