NEC pakt eerste overwinning met Platje

De eerste driepunter van het seizoen is een feit. In de eerste thuiswedstrijd van het seizoen pakte Nijmegen tegen Excelsior de volle buit. En hoe; zelfs voor een objectief publiek zou het voetbal van NEC bij vlagen om van te smullen zijn geweest. Alex Pastoor predikte in de voorbereiding al aanvallend en attractief voetbal. In de eerste 20 minuten tegen Heerenveen was dat al een beetje te zien, maar tegen Excelsior kon onze voorhoede pas echt los.

Toch was het bij rust nog altijd 0-0. NEC, dat noodgedwongen met Goossens op linksback moest beginnen door blessures en pijntjes in de achterste linie, combineerde en vloeide bij vlagen als een dartel hert over het veld, maar de afronding liet te wensen over. Zeker twee of drie schitterende combinaties verzandden in schoonheid in het eerste half uur. Dat het na 45 minuten nog een doelpuntloze wedstrijd was, was meer de slordigheid van de thuisploeg dan de verdedigende kwaliteit van de uitploeg. Het enige smetje, afgezien van het gebrek aan scorend vermogen, was een knieblessure van Goossens. Amieux was zijn vervanger.

In de tweede helft gooide Excelsior het team wat om. Opeens was het overwicht van NEC weg. De Rotterdammers kregen zelfs wat kansen, en Jasper Cillessen schroefde met een katachtige redding zijn transfersom weer wat op. Pastoor greep in door een wat ongelukkige George te vervangen door talent uit eigen kweek Navarone Foor en Nijland door andere eigen kweek Latupeirissa. En met succes. Het was een prachtige en bekeken assist van Foor op Platje die de 1-0 inluidde. Nieuwe spits Melvin Platje wipte de bal bekeken over de Excelsior doelman. En even later scoorde Platje ook zijn tweede, wederom met een fraai wippertje over de keeper. 2-0 was ook de eindstand, en Nijmegen lijkt er een nieuwe publiekslieveling bij te hebben. Of, zoals het publiek uit volle borst zong: "Alle ballen op Platje!"

Een meer dan prima begin dus van NEC voor eigen publiek, met een overwinning en met heerlijk voetbal om naar te kijken. Alex, bedankt!