Goossens hoopt op stap voorwaarts

Het grote vraagteken in de selectie voor het aankomende seizoen blijft het middenveld. Aalbers gaf bij de seizoensopening al aan dat er nog twee verdedigende middenvelders bij moeten. Ook zitten Schöne en Goossens in hun laatste contractjaar en hebben beiden (nog) niet bijgetekend, dus een verkoop van deze spelers zou voor de club zeker niet onwelkom zijn. Schöne en Goossens hebben bovendien allebei aangegeven dat ze toe zijn aan een volgende stap in hun carrière.

Waar ondermeer Feyenoord inmiddels concrete belangstelling heeft uitgesproken voor Schöne, daar lijkt het stil rondom Goossens. Niets is echter minder waar, zo vertelt John vandaag in de Gelderlander. "Young Boys had belangstelling. De club heeft zich eerst keurig gemeld bij NEC en daarna zochten ze contact met mij en mijn zaakwaarnemer. Ze spelen Euro­pees en doen altijd mee om het kampioenschap. Maar NEC vroeg 1,2 miljoen. Dat wilden ze niet be­talen. Hebben ze een transfervrije speler uit eigen land gehaald."

Aalbers’ opmerking eerder deze week dat, ondanks de financiële problemen, NEC spelers niet zo maar voor een appel en een ei laat vertrekken, lijkt dus geen loze kreet. Een goede zaak voor de club, maar wel zuur voor de spelers in kwestie. "Ik snap Carlos wel. Hij wil geld verdienen voor NEC. Maar dan pas volgend jaar en ik dit jaar al. Daar kan ik normaal met hem over praten, hoor. Alleen is het gesprek de ene keer gezelli­ger dan de andere keer. Zo gaan die dingen. Als je kijkt naar Stijn Schaars. Die is door AZ verkocht voor 750.000 eu­ro. Dan heb je het wel over een in­ternational. Dan vind ik 1,2 mil­joen veel", verzucht Goossens. Om daar aan toe te voegen: "NEC wil me liever niet kwijt. Dat is wel dui­delijk. Maar net als Lasse ben ik toe aan een volgende stap. Dat was ook mijn planning toen ik naar NEC kwam. Tweeën­half jaar en dan weer verder. Als ze me nu kunnen verkopen, verdient de club er ook nog wat aan. Iedereen blij. Maar Carlos heeft een an­dere mening. Hij vindt dat Lasse en ik nog tien procent kunnen groeien. Ik heb nog niets op pa­pier gezien, maar hij wil onze con­tracten verlengen. Volgens hem staan de clubs dan volgend jaar voor ons in de rij."

Mocht er geen club komen die 1,2 miljoen op tafel wil leggen voor de middenvelder, dan speelt Goossens komend seizoen dus gewoon nog bij ons. "Het moet wel een stap vooruit zijn. Komt er niks is het ook goed. FC Groningen. AZ. Dat vind ik goede clubs. Dat vind ik een stap vooruit. Heracles niet. Kijk naar ons stadion. De suppor­ters. Is NEC een grotere club." Ook de nieuwe trainer valt tot dusverre in goede aarde bij Goossens. "Pri­ma zelfs. Hij oogt ontspannen, waardoor de sfeer ook ontspan­nen is. Vloet zat er bo­venop. Dan was het altijd moeten. Dit is voor mij perfect. Maar geen reden om bij te tekenen. Ik ben bijna 23. Het begint te kriebelen. Een grotere club. Ik voel het ge­woon. Dit is het moment."

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.