Van Eijden na terugslag weer op goede weg

In november zou centrale verdediger Rens van Eijden geopereerd worden aan zijn meniscus, die hem al enige tijd parten speelde. Op het laatste moment werd de operatie echter afgeblazen. Zijn beoogde vervanger Niels Wellenberg ontving namelijk een rode kaart in een wedstrijd van Jong NEC en Mark Otten had eerder al een schorsing opgelopen, waardoor Vloet ineens zeer krap in de verdedigers kwam te zitten.

Tegen Ajax bleek de knie toch te zwak om mee door te blijven sukkelen en werd Rens alsnog geopereerd. Nuytinck werd zijn vervanger centraal achterin, en we weten inmiddels allemaal hoe dat afgelopen is. Het bleef echter lang stil rond Rens, ook al staat er voor een meniscus operatie normaliter zo’n zes weken hersteltijd. "Na de operatie in december vorig jaar bleef ik last houden. Ik kon wel spelen. Maar altijd met pijn", vertelt Rens in De Gelderlander. "Dat leek in het begin logisch. Er staat zes weken voor. Hoort bij het proces, zei iedereen tegen me. Maar het voelde gewoon niet lek­ker. Daarom ben ik het blijven aan­kaarten. Uiteindelijk zijn we kri­tisch gaan denken. Hebben we mijn verleden er bijgehaald en is er toch besloten om nog een keer te opereren."

En dus was de tweede seizoenshelft voor Van Eijden eigenlijk over. De verdediger traint momenteel in de aanloop naar het nieuwe seizoen nog altijd apart van de rest van de groep. "Aan de ene kant baalde ik van die operatie. Je mist het begin van de voorbereiding op een nieuw sei­zoen. Maar aan de andere kant wil­de ik ook niet meer met pijn voet­ballen. Die knie voelt nu ook goed aan. Volgende week hoop ik weer aan te sluiten bij de groep. Alleen met passen en trappen dan. Voor echte duels is het nu nog te vroeg."

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.