NEC haalt middenvelder Van der Velden transfervrij op bij AZ

NEC heeft Nick van der Velden vandaag transfervrij overgenomen van AZ. Na Ryan Koolwijk, Stef Nijland en Melvin Platje is Nick van der Velden de vierde nieuwe aanwinst. De 29-jarige middenvelder zette donderdag zijn handtekening onder een tweejarig contract.

Van der Velden, die in 2009 met AZ kampioen werd, speelde drie jaar in Alkmaar. De vleugelspeler kwam eerder uit voor RKC Waalwijk en FC Dordrecht. Van der Velden kreeg afgelopen seizoen bij AZ nauwelijks speeltijd van trainer Gertjan Verbeek.

"Nick is een uitstekende aanwinst voor de selectie van NEC We halen met hem een fysiek sterke en dynamische middenvelder in huis met goede technische kwaliteiten", aldus technisch directeur Carlos Aalbers op de officiële website.

Van der Velden is blij met NEC. "NEC is een prachtige club met veel voetballend vermogen. De aanpak van trainer Alex Pastoor om aanvallend voetbal te spelen spreekt me enorm aan. Er was dan ook meteen een goede klik. Ik wil vooral veel spelen en iedereen laten zien wat ik in huis heb."

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.