DTH opinie: Paniek in schoenlapperslaand

Kennelijk geloven ze in Waalwijk nog in sprookjes of heeft Waalwijk wat extra aandacht nodig, maar burgermeester kleijngeld van Waalwijk heeft een noodverordening uitgeroepen. Een noodverordening? Nou dan moet er wel iets ernstigs zijn. Een mogelijke terroristische aanslag? Duizenden mensen gaan de Piet Klerkx bestormen? Langnek zag in de verte Belgische tanks richting Waalwijk komen?

Nee, er zouden geweldadigheden kunnen plaatsvinden tussen de harde kern van NEC en RKC. Nog nooit heeft iemand iets gehoord over hooligans van RKC, laat staan dat er ook maar iemand aan denkt om met ze af te spreken. Waarom dan in hemelsnaam dit machtsmiddel? De burgermeester wil het in ieder geval niet vertellen, maar zaait zo wel onrust, media geschreeuw en erger nog een hoop boosheid en frustratie om niks. Via andere wegen werd wel duidelijk dat het zou gaan om een mogelijk treffen gisteravond in Waalwijk en hebben ze de noodverordening verlengd tot en met vandaag na de wedstrijd. Gisteravond is zoals verwacht geen enkele NEC-er in Waalwijk gezien. Gaat burgermeester Kleijngeld nu ook toegeven dat het een hoop heisa om niks was of gaat hij zich verschuilen achter het feit dat hij toch echt hele concrete aanwijzingen had? Met een extra politiebusje had je dus alles kunnen oplossen. Nu is het ontspannen rustige voetbalpotje in Waalwijk omgedoopt tot een wedstrijdje met een extra gespannen lading. Alsof je een vlieg dood maakt met afweergeschut vanuit een Lybische rebellen pick up truck.  

Het was al eerder deze week duidelijk geworden dat ze in Waalwijk al heel paniekerig deden, kijkend naar het vervoersbeleid. Absoluut geen alcohol op de heenweg, iedereen en alles kon gecontroleerd worden en oh wee als je na de wedstrijd nog in Waalwijk zou blijven, alsof er ook maar één supporter behoefte had om dat ook maar te willen doen.

Laten we aub hopen dat NEC gaat winnen vandaag. Niet omdat ik denk dat anders de NEC supporters tekeer zullen gaan, ook niet omdat ik iets tegen supporters van RKC heb (integendeel zelfs), maar alleen omdat Waalwijk kennelijk niet in staat is om op een normale manier een voetbalwedstrijd op het hoogste niveau te organiseren, zonder paniekvoetbal.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.