Dramatisch slecht NEC verliest ook in Waalwijk

Wie tegen beter weten in nog had gehoopt dat de bekerwedstrijd tegen Fortuna een ommekeer teweeg zou kunnen brengen, kwam vandaag bedrogen uit. NEC speelde tegen RKC Waalwijk vanaf het begin zonder bezieling en zonder enige fantasie. De ploeg van Pastoor ging dan ook kansloos met 2-0 onderuit.

Vanaf de eerste minuut was het duidelijk dat, net als in de afgelopen weken, de beleving bij de Nijmegenaren geheel ontbrak. NEC oogde slap en ongeïnspireerd. Slechts Babos en Schöne konden zich bij vlagen aan de algehele malaise onttrekken. Ook RKC, dat wel een licht veldoverwicht had, wist weinig te doen met het balbezit dat hen geboden werd. De eerste helft was dan ook het aanzien nauwelijks waard. Dat er in de 37e minuut een goal viel was dan ook redelijk onverwacht, maar dat hij aan de NEC-zijde van het veld viel was dit niet. Castillion mocht voor open doel inkoppen voor de 1-0.

NEC startte ongewijzigd aan de tweede helft. Het spel van NEC bleef dan ook ongewijzigd slecht vanaf de hervatting. De ploeg wist net als in de eerste helft geen uitgespeelde kans te creëren. Ook het inbrengen van Nijland en Van der Velden voor George en Will veranderde weinig aan het spelbeeld. Sterker nog, het was nota bene de door NEC aan RKC uitgehuurde Rick ten Voorde die NEC het nekschot gaf. In de 77e minuut schoot hij beheerst de 2-0 binnen op een assist van een andere ex-NEC’er, Furkan Alakmak. Om nog wat extra zout in de wonde te strooien werd Ten Voorde zelfs uitgeroepen tot MotM door de RKC stadionspeaker. 2-0 was ook de eindstand.

Waar dit heen moet? Wij weten het in elk geval niet, en Pastoor lijkt het tot dusverre ook niet te weten. Het spel lijkt met de week alleen maar slechter te worden. NEC mist elke vorm van leiding en passie. De ploeg zwalkt als een aangeslagen puppie over het veld en mist inspiratie en inhoud. Met een moeilijke reeks voor de boeg kunnen we nu dus al uitkijken naar een hete kerst…

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.