NEC kwakkelend naar Waalwijk

Voorafgaand aan dit seizoen werd NEC meermalen genoemd als de mogelijke verrassing van deze jaargang. Morgen mag de ploeg van Pastoor op bezoek bij de èchte verrassing van het seizoen tot dusverre, RKC Waalwijk. En alsof dat op zich al niet lastig genoeg is kwakkelt de NEC selectie momenteel flink. Niet alleen op het veld met een genante bekervertoning en twee verloren competitieduels tegen laagvliegers, maar ook daarbuiten.

John Goossens is immers al enige tijd uit de roulatie, evenals Niels Wellenberg. Daarnaast is de Manchester City huurling Abdisalam Ibrahim inmiddels tijdelijk terug in Engeland om daar te revalideren van een hardnekkige achillespeesblessure en is ook onze nieuwe spits Eppel niet fit. Will, Van der Velden en Van Eijden kampen nog met pijntjes en zijn morgen wellicht ook niet inzetbaar.

Wel zet Pastoor morgen eindelijk Zeefuik in de punt van de aanval, een beslissing waar menig supporter al sinds de uitwedstrijd tegen De Graafschap met smart op zat te wachten. De van PSV gehuurde spits maakte de afgelopen weken indruk tijdens zijn invalbeurten en is een sterk aanspeelpunt voorin in de ’traditionele’ NEC huisstijl, dit in tegenstelling tot Platje die het toch vooral van zijn loopacties en positionering moet hebben. Platje zal waarschijnlijk vanaf de linkerflank starten.

De late instroom van vier nieuwe spelers in de groep bij het sluiten van de transfermarkt, en de hoge verwachtingen van de buitenwacht, zijn de laatste dagen meermalen aangevoerd als redenen van de matige prestaties, maar tegen Waalwijk zal er vooral mentaal toch echt uit een ander vaatje getapt moeten worden dan wat onze jongens de laatste tijd lieten zien. Want ook al loopt het voetballend nog niet helemaal gesmeerd, met inzet en strijdlust alleen kan deze ploeg al een stuk meer bereiken dan wat ze momenteel laten zien. En met de Derby inmiddels in zicht is het de hoogste tijd om weer eens drie punten mee naar huis te nemen!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.