Björn en Ollie even herenigd

De oefenwedstrijd tegen KV Mechelen (0-0 eindstand) was vooral voor Vleminckx een speciaal duel. Drie seizoenen voetbalde onze spits voor de profclub uit Mechelen, van 2006 tot en met 2009, toen NEC hem in de zomer wegkocht voor een recordbedrag. Het eerste seizoen scoorde hij voor de toenmalige tweedeklasser 16 goals en de club promoveerde dat seizoen naar het hoogste niveau in België. Tegen de tijd dat NEC hem aantrok had hij zich opgewerkt tot de absolute publiekslieveling van Malinwa, iets waar we nog regelmatig aan herinnerd worden door de aanblik van het rood-geel van Malinwa op de tribune bij wedstrijden van NEC.

Zijn grootste kameraad bij KV Mechelen was doelman Olivier Renard (of ‘Ollie’, zoals Vleminckx hem noemt). De keeper was een vaste waarde in de diverse Belgische nationale jeugdteams en was ook een tijd lang tweede keeper van het Belgische nationale elftal (waarvoor hij tot dusverre echter nooit in actie is gekomen), voordat hij in september 2009 een halswervel brak en lang uit de roulatie was. Ook na zijn vertrek bij Mechelen bleef Vleminckx een veel contact houden met Renard, die zelfs enkele wedstrijden van NEC bezocht om zijn kompaan aan het werk te zien. Het was daarom gisteren ook een mooi weerzien.

In De Gelderlander laat Vleminckx optekenen: "We hebben een mooie tijd samen gehad bij Mechelen. En hebben nog veel contact. Via sms en we bellen geregeld. Olivier is ook al een paar keer komen kijken naar een wedstrijd van NEC. Vaak verliezen oud- teamgenoten elkaar uit het oog. Maar wij niet. We zijn goede vrienden geworden." Renard op zijn beurt is eveneens zeer te spreken over de NEC-spits. "Björn is een toffe gast. Ik heb veel met hem gelachen, toen we samen bij Mechelen speelden. Ik gun het hem dat hij nu topscorer van Nederland is. Dat verdient hij."

Over de ontwikkeling van Björn bij NEC is Renard zeer positief. "Hij is veel meer een aanspeelpunt dan bij ons. Hij voetbalt beter mee. Daarin is Björn zeker sterker geworden." Een mooi compliment dus aan het adres van ‘Jackiegoal’ en Kluivert van iemand die Björn als geen ander kent. Al trok gisteren in de strijd tussen de spits en de doelman ‘Ollie’ toch aan het langste eind.


¶ Björn and Ollie sitting in a tree… ¶

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.