DTH Opinie: Kloons en narren!

Gisteren presenteerden Jacco en Jako het nieuwe uit- en thuisshirt van onze club. Als we de eerste foto’s mogen geloven is het stukje zwart aan de zijkant van het thuisshirt verdwenen. Ook is afgeweken van dezelfde kleur aan de rechter rug- en voorzijde, want het is nu weer groen tegen rood en rood tegen groen, althans daar lijkt het toch erg op. Supporters die al een paar jaar meelopen weten dat dit shirt daarmee weer akelig in de buurt komt van het treurige narrenshirt. Alleen was het toen nog iets erger omdat ook de kleur groen nog eens mintgroen bleek te zijn. Het enige dat wel positief is aan het nieuwe thuisshirt is dat het logo er weer opgestikt zit.

Het uitshirt is zwart met een rood-groene baan aan de linkervoorzijde (als je zelf het shirt aan hebt voor de duidelijkheid). Hoe het shirt er precies in kleur en kwaliteit uitziet is niet echt duidelijk, maar het lijkt er wel op dat ze geprobeerd hebben om er iets eigens van te maken door alle drie de clubkleuren erin te verwerken. Over smaak valt te twisten, maar persoonlijk vind ik dit shirt best mooi en ook bij dit shirt is er gelukkig gekozen voor een opgestikt logo. Wel is het shirt qua model een beetje een kloon van het huidige PSV shirt. Alleen hebben die Brabanders dat lelijke rood-wit geblokte brabants vlaggenmotiefje en "wij" twee rustige banen in mooie kleuren.

Normaal gesproken is Jako een stuk goedkoper dan Nike, dus je zou mogen veronderstellen dat de shirts ook voor minder geld in de fanshop liggen. Het bizarre is dat dat niet het geval is. Wie in de normale wereld een shirt van Nike koopt is veel duurder uit dan iemand die met een Jako shirt de deur van de winkel uit loopt. In de voetbalwereld is die logica rap verdwenen en durft men er gewoon 60 euro voor te vragen. Of dit de spaarpot van NEC of een eventuele grootheidswaanzin bij de mensen van het kledingmerk als oorzaak heeft is niet bekend, feit is wel dat het niet uit te leggen valt dat beide shirts opeens net zo veel moeten kosten. We wachten af hoe de prijs-kwaliteit verhouding zal zijn en ik blijf hopen dat een ezel zich toch echt geen twee keer zal stoten aan een narrenshirt.

Bleum 

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.