Gemeente Nijmegen en KNVB zijn akkoord over de seizoensstart

Na de soap van vorig jaar is het deze keer zonder dreigementen tot een akkoord gekomen tussen de Gemeente Nijmegen en de KNVB betreffende de start van het seizoen 2011/2012. Het gevolg is dat NEC de eerste twee weekenden niet thuis speelt. De eerste thuiswedstrijd vindt plaats op woensdag 17 augustus. De tegenstander is nog niet bekend.

Elke club is volgens de regels van de KNVB verplicht met een uit- en thuiswedstrijd te beginnen aan de competitie. De gemeente Nijmegen verzocht de afgelopen seizoenen de KNVB echter diverse malen om NEC tijdens de eerste twee weekenden van de competitie niet thuis te laten spelen, omdat er dan onvoldoende politiecapaciteit is. In de maand juli vragen evenementen in de regio Gelderland-Zuid, zoals de Vierdaagse met anderhalf miljoen bezoekers en een wandelmars met 45.000 wandelaars, om grote politie-inzet.

Om te garanderen dat deze inzet beschikbaar is, kunnen de politiemensen niet eerder dan eind juli of begin augustus met vakantie gaan. In de maand augustus worden daarom in de hele regio geen grotere evenementen, die veel politie-inzet vergen, toegestaan.

Daarnaast besloot de KNVB na overleg met alle burgemeesters van de speelsteden om de competitie in het seizoen 2012/13 een week later te laten beginnen.

De thuissupporters kunnen dus hun vakantie gaan plannen of verlengen. Wij wachten nog even met het drukken van de officiële wedstrijdkaartjes.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.