DTH Awards 2010-2011: Beste Baasje

De vierde stemronde van de DTH Awards is voor het "Beste Baasje"
(De prijs voor het beste bestuurslid/medewerker/lid technische staf)

De genomineerden zijn:

Wiljan Vloet

Toen Wiljan op 14 november 2009 binnenstapte bij NEC trof hij een ploeg in zwaar weer aan. De sfeer was intern verziekt, de huizenhoge verwachtingen van succesjaar 2008 hingen als een molensteen om de nek van de spelersgroep, en de ploeg stond op een troosteloze voorlaatste plaats in de competitie. Zo’n anderhalf jaar later vertrekt de coach weer, een gezonde ploeg achterlatend die veilig in de middenmoot meedraait en bij vlagen zelfs aantrekkelijk voetbal laat zien. Waar het in zijn eerste (halve) seizoen nog voornamelijk puinruimen was, daar kreeg hij dit seizoen de kans om te bouwen en zijn eigen stempel te drukken. En gezien het beschikbare materiaal en de financiële mogelijkheden, heeft Vloet het helemaal zo slecht niet gedaan. Op drie wedstrijden van het einde van de competitie (ten tijde van het schrijven van dit stuk) staat NEC netjes op een 12e plaats, al lang veilig voor degradatie en zelfs nog steeds met de play-offs in zicht. Het kampioenschap van Gelderland lijkt ons al niet meer te kunnen ontgaan en, belangrijker nog, veel spelers hebben een prima ontwikkeling doorgemaakt. Vleminckx werd voor een recordbedrag verkocht, eigen jeugdspelers Cillessen, Nuytinck, Latupeirissa en Loen debuteerden onder Vloet in de hoofdmacht, en de ploeg speelt verzorgd voetbal met zo nu en dan een stuntje. Een puike prestatie dus van onze coach.

Carlos Aalbers

Ieder seizoen een Eredivisie-waardige ploeg op het veld zetten terwijl je elk dubbeltje drie keer moet omdraaien, het is ongetwijfeld een hels karwei. Onze TD wordt er echter steeds beter in. Waar er in voorgaande jaren nog wel eens wat te klagen viel over aangetrokken of afgezwaaide spelers, daar heeft Carlos dit seizoen overwegend goed werk verricht. Will en Amieux hadden een wat onwennige start maar blijken groeibriljanten, George heeft veel potentie, Vleminckx is voor een recordbedrag verkocht, en de selectie heeft zowel kwalitatief als in de breedte getoond het niveau prima aan te kunnen. Ook huurling Zimling bleek een absolute meerwaarde, al was huurling Chatelle op zijn zachtst gezegd wat minder nuttig. En voor het eerst sinds jaren hoefde er tijdens de winterstop niet gesleuteld te worden aan de selectie. Ook zijn doortastendheid en snelle handelen bij de trainerswissel toont aan dat onze TD gegroeid is in zijn baan. Dat belooft dus nog veel moois voor de toekomst.

Jack de Gier & Patrick Kluivert

Velen van ons duizelden ervan toen we het hoorden: 1,8 miljoen voor een in menig ogen nogal beperkte spits. Vleminckx oogde immers in die beginperiode nogal bonkig en a-technisch. Na zijn eerste seizoen, in een revaliderende ploeg, vroeg menigeen zich dan ook vertwijfeld af of we dat geld ooit nog zouden terugzien. Jack de Gier, die de Belg hoogstpersoonlijk had gescout en aangedragen bij NEC, bleef echter rotsvast geloven in de capaciteiten van Vleminckx. Toen Jack vervolgens als assistent-trainer werd toegevoegd aan de technische staf, kreeg hij opeens de mogelijkheid om Vleminckx persoonlijk te begeleiden. Het binnenstappen van topspits Patrick Kluivert bleek eveneens een gouden greep. Gezamenlijk wisten deze beide voormalige spitsen onze duurste aankoop aller tijden te smeden tot een dodelijke targetman, die op het moment van schrijven zelfs nog altijd de nationale topscorerlijst aanvoert en voor bijna het dubbele (3,3 miljoen) bedrag kan worden doorverkocht. Een indrukwekkende prestatie, een die hopelijk ook voor de opvolger(s) van Vleminckx haar vruchten zal afwerpen. Super werk, heren!

Je kunt nu je stem uitbrengen op een van de bovenstaande kandidaten in de rechterkolom op deze pagina!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.