Will er niet bij tegen Ajax

In de wedstrijd met Jong NEC tegen Jong FC Groningen (2-0) ging het al mis met de hamstring, maar Nathaniel Will dacht dat het wel mee viel. Tegen VVV stond hij dan ook gewoon in de basis, om na een kleine 25 minuten alsnog het veld te moeten verlaten. Een scheurtje in de hamstring, luidde het oordeel, en Will zal waarschijnlijk de laatste vier wedstrijden van het seizoen moeten missen.

Met Wellenberg ook in de lappenmand, mag Vloet dus opnieuw gaan nadenken over de invulling van de rechtsback positie in de komende weken. In de aanloop naar de wedstrijd tegen Ajax probeerde de coach alvast enkele varianten uit. Zo was daar de curieuze variant met Davids op links en Amieux op rechts. "Overal zit een gedachte achter", verklaarde Vloet in De Gelderlander. "Ajax kan met Özbiliz en Ebicilio op links spelen. Aanvallers die graag naar binnen draaien. Daarom wilden we met Rémy eens kijken hoe dat ging, een linksbenige verdediger op rechts." Een dag later was op het trainingsveld het een meer vertrouwde variant te zien, met Amieux terug op links en Otten op rechtsback. Ditmaal was het Sibum die buiten de boot viel.

Hoe NEC ook aantreedt tegen Ajax, de van een schorsing terugkerende Zimling lijkt in ieder geval weer verzekerd van een basisplek. Het lijkt erop dat hij ditmaal gezelschap krijgt van Davids op het middenveld in plaats van Sibum. Vloet over deze keuze: "Lorenzo heeft het de laatste weken uitstekend gedaan. Ik ben ook blij dat Niki Zimling terug is. Die hebben we toch een tijdje moeten missen."

Wat de opstelling ook is, het uitgangspunt is in ieder geval duidelijk: de volle drie punten. "Wij willen winnen van Ajax. Niet om de titelrace te beïnvloeden, maar om zelf de play-offs te halen. En het kan. Helemaal omdat we thuis spelen. Hier hebben we alleen verloren van AZ en FC Twente. Alleen te vaak gelijkgespeeld."

Vermoedelijke opstelling (vlnr): Cillessen; Amieux, Zomer, Nuytinck, Otten; Davids, Schöne, Zimling; Goossens, Vleminckx, George.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.