DTH Awards 2010-2011: De Gouden Hond

De achtste en tevens laatste stemronde van de DTH Awards is voor "De Gouden Hond"
(De beste speler van het seizoen 2010-2011)

Aan alle mooie dingen komt helaas een eind: dit is alweer de laatste stemronde van de DTH Awards voor seizoen 2010-2011. Zoals gebruikelijk hebben we natuurlijk de meest felbegeerde Award, De Gouden Hond, tot het laatst bewaard. Want wat is er nu mooier voor een speler van NEC dan door je eigen supporters uitverkozen te worden tot de beste speler van het seizoen? Vorig jaar was het nog een nek-aan-nek race tussen Babos en Pothuizen, waarbij Babos met slechts een krappe 4% meer stemmen aan het langste eind trok. Potje is weg en Babos heeft bijna het hele seizoen gemist, waardoor de weg dit seizoen dus open ligt voor een nieuwe held in de NEC-gelederen. Zal het weer zo spannend worden als vorig seizoen, of wordt het ditmaal een afgetekende victorie voor een van onze kanshebbers? We zullen het zondag zien!

De genomineerden zijn:

Björn Vleminckx

Een kleine twee jaar geleden werd Björn als duurste NEC aankoop aller tijden gepresenteerd aan de fans. Vanaf zijn eerste wedstrijd in het rood-zwart-groen spatte de strijdlust en over-mijn-lijk mentaliteit al van de ‘Stier van Puurs’ af. Een nieuwe publiekslieveling was geboren, alleen de doelpunten bleven dat seizoen spaarzaam. ‘Slechts’ acht competitiegoals en een paar bekertreffers was de oogst in mei 2010. Hier en daar werd zelfs gemompeld over miskoop en weggegooid geld. De Vleem bleef er echter stoïcijns onder en twijfelde nooit aan zijn capaciteiten. En terecht! Nadat Jack de Gier en later Patrick Kluivert aan de technische staf waren toegevoegd, brak de stier dit seizoen ineens los. Een hattrick uit bij Willem II was het eerste wapenfeit en daarna was het hek van de dam. Ook Groningen kreeg drie Belgische treffers om de oren, evenals De Graafschap. Bij de winterstop stond de teller al op 13 (!) goals, een ongekende weelde voor een club als NEC. Björn stond bovenaan de topscorer lijst, Björn was hot in heel Nederland, en zelfs de bromsnor van de VI moest pas op de plaats maken. Ook na de winterstop bleef Vleminckx de trekker overhalen, al zakte het rendement een beetje in. Hij compenseerde dit echter met enkele goede assists. En hij deed wat niemand voor of na Hans Venneker ooit presteerde bij NEC: 19 goals scoren in een seizoen op het hoogste niveau. En nummer 20 is nog altijd in zicht! Club Brugge is volgend jaar inmiddels al verzekerd van de diensten van Vleminckx, na een recordtransfer van 3,3 miljoen euro. Laten we hopen dat onze Jerommeke dit laatste seizoen in Nijmegen een mooi einde kan geven met een nieuw clubrecord en misschien zelfs wel de nationale topscorer titel. En wellicht de ultieme supporterswaardering: De Gouden Hond!

Niki Zimling

Er wordt wel eens geklaagd over spelers huren in plaats van kopen, maar hoe zou NEC anders klasbakken als Niki Zimling ooit de Goffert binnen kunnen halen? De Deense verdedigende middenvelder, in 2006 nog te boek staand als ‘Talent van het Jaar’ in Denemarken, bracht bij Udinese zijn tijd vooral op de bank door. Bij NEC bloeide hij in korte tijd echter helemaal op. Moeiteloos vulde hij het gat op dat Radomski centraal op het middenveld had achtergelaten. Sterker nog, hij groeide dit seizoen uit tot een van de belangrijkste spelers in het team. Zimling geeft rust en controle op het middenveld. Waar hij zich in de eerste seizoenshelft vooral nog op zijn basistaken richtte, daar toonde hij na de winterstop ook zijn aanvallende kwaliteiten. Geregeld zagen we, als de wedstrijd dit toeliet, Zimling ineens als een onstopbare stoomlocomotief over de centrale as naar voren daveren. Vier treffers leverde hem dit inmiddels op. Ook in Denemarken is zijn wedergeboorte niet onopgemerkt gebleven en dit seizoen mocht Zimling zelfs al weer enkele malen mee met het Deense nationale elftal. Niki straalt weer en geniet zichtbaar. Het is dan ook niet meer dan logisch dat NEC momenteel alles eraan doet om Niki ook volgend seizoen bij de club te houden. Misschien dat een prijs als De Gouden Hond net dat extra zetje zal blijken dat nodig is om Niki tot een positief besluit te laten komen? Wij hopen het van harte!

Jasper Cillessen

Niet vaak zal een speler in zijn eerste seizoen op landelijk niveau zo’n goede indruk achtergelaten hebben als Jasper dit seizoen. Van onbekende lokale jongen vers uit de voetbalschool tot potentiële reservekeeper bij het Nederlands elftal in een tijdsbestek van zo’n 7 maanden, er zijn jongensboeken geschreven met een minder spectaculaire inhoud. Wie herinnert zich niet zijn prima debuut tegen Heerenveen, en zijn uitzinnige blijdschap naderhand voor de camera’s van Eredivise Live na zijn terechte MotM uitverkiezing. Toen was het allemaal nog nieuw en speciaal, dertig wedstrijden later staat Jasper bij NEC onder de lat alsof hij al jarenlang meeloopt. Hij mag dan net 22 geworden zijn, hij oogt als een oude rot die het klappen van de zweep kent. Wekelijks houdt hij de inmiddels weer herstelde aanvoerder Babos op de bank. Deze nominatie is dan ook niet meer dan logisch. Een jongen van eigen bodem met een schat aan potentie. Zoals Babos eerder dit seizoen al zei: "Of NEC weet dat het de komende vijftien jaar geen keepersprobleem heeft, of hij levert de club straks de grootste transfer uit de geschiedenis op." Amen!

Je kunt nu je stem uitbrengen op een van de bovenstaande kandidaten in de rechterkolom op deze pagina!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.