NEC kleineert Roda, Vleminckx verslaat Junker

Björn Vleminckx en de overige spelers die NEC gaan verlaten hebben op mooie wijze afscheid genomen van de NEC-supporters. De naar Club Brugge vertrekkende spits scoorde zondag in de Goffert zelfs vier keer in het met 5-0 gewonnen duel met Roda JC. Vleminckx bezet één speeldag voor het einde met 23 treffers de eerste positie in het topscorersklassement van de Eredivisie.

Na een openingsfase met wat kansen over en weer nam NEC de leiding in de wedstrijd. Het was Björn Vleminckx die met zijn twintigste treffer van het seizoen de score opende en daarmee ook kans hield op het winnen van de topscorerstitel. Concurrent Mads Junker van Roda JC kon geen doelpuntje prikken in Nijmegen. De 1-0 was tevens een historische treffer voor NEC. Vleminckx  verdrong hiermee Hans Venneker als seizoenstopscorer aller tijden van de club. Venneker kwam in het seizoen 1967-1968 tot negentien competitiedoelpunten in dienst van NEC.

NEC bleef na de treffer van Vleminckx de overhand houden en dat leidde uiteindelijk tot het doelpunt van Remy Amieux, die na een schitterende aanval tekende voor zijn eerste goal van het seizoen. Roda JC nam het initiatief aan het einde eerste helft wel over, maar had na rust niets meer in te brengen tegen het Nijmeegse aanvalsgeweld.

Aan de hand van Vleminckx liep NEC uit naar een grote score na rust. De Belg scoorde nog drie keer en nam daarmee op indrukwekkende wijze afscheid van het thuispubliek. In de slotfase werd Ruud Vormer nog van het veld gestuurd met een tweede gele kaart.