Disveld positief ondanks nederlaag Oranje

Het mag dan komkommertijd zijn bij NEC, één van onze jongens moet dezer dagen nog vol aan de bak. Jeugdspeler Daan Disveld, die eerder dit jaar nog een opleidingsovereenkomst tekende bij NEC, is immers de aanvoerder van het Nederlands Elftal onder de 17 jaar. En die ploeg is momenteel actief op het WK in Mexico, na in mei Europees kampioen geworden te zijn.

Zaterdag speelde Oranje onder 17 haar eerste groepswedstrijd tegen Kongo en verloor deze schlemielig met 1-0, na lange tijd de bovenliggende partij te zijn geweest. Op de FIFA website toont Oranje-captain Daan zich echter strijdvaardig. "In 1988 verloor Oranje hun openingswedstrijd tegen de Sovjet Unie, om vervolgens het EK te winnen. Vorig jaar verloor Spanje hun eerste wedstrijd tegen Zwitserland en eindigde ook als kampioen. We weten dus dat we alles nog in eigen hand hebben."

Het team oogt dan ook allesbehalve verslagen. Daan zegt hierover: "We weten dat we moeten winnen, maar dat geeft geen extra druk. We zijn nog altijd zeer positief en geloven in elkaar’s kwaliteiten. De buitenwacht lijkt nog niet echt te beseffen dat we in een hele zware groep zitten. We spelen tegen het gastland, de kampioen van Azië, en een van de beste jeugdploegen in Afrika, wat een zeer sterk continent is. Maar we hebben nog altijd kans en ons doel is onveranderd: minimaal de halve finale halen."

Uiteraard hopen wij ook dat Nederland het goed zal doen op het WK, maar toch vooral dat de ontwikkeling van Disveld door deze ervaringen in een stroomversnelling mag raken. Een nieuwe Nuytinck of Wisgerhof? We zullen het in de komende jaren wellicht gaan zien!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan