Uitschakeling dreigt voor geblesseerde Disveld

In de tweede poulewedstrijd op het WK onder 17 jaar is Oranje van captain Daan Disveld niet verder gekomen dan 1-1 tegen Noord-Korea. Met al een 0-1 nederlaag in de eerste wedstrijd tegen Congo op zak en een lastige derde wedstrijd tegen thuisland Mexico in het verschiet lijkt het er op dat de NEC’er (veel) eerder dan verwacht de terugreis mag gaan maken.

Oranje had vrijwel de gehele wedstrijd een overwicht maar kon dit niet in de score tot uitdrukking brengen. Vlak na rust kwam de ploeg na een sloridgheid zelfs op achterstand. En kwartier voor tijd poetste Gravenberch die oneffenheid weg, maar verder dan dat kwam Oranje niet.

Voor Disveld zelf, die vrij onopvallend speelde, werd het helemaal een ongelukkige middag. Drie minuten voor tijd moest de aanvoerder op de brancard het veld verlaten, met een blessure die zich ernstig liet aanzien.

Hoewel Disveld eerder aangaf er nog alle vertrouwen in te hebben, lijkt het een helse klus voor de Europees kampioen te worden bij de beste twee van de groep of de vier beste nummers drie te eindigen. De verdediger trok eerder de vergelijking met Oranje uit 88 dat ook zijn eerste wedstrijd verloor, maar een vergelijking met WK 90 ligt momenteel meer voor de hand. Tijdens dat toernooi kon Europees kampioen Oranje de hooggespannen verwachtingen nimmer waarmaken….