Ajax doet tweede poging

Zojuist is door De Gelderlander bekend gemaakt dat ajax toch maar weer een nieuw bod heeft uitgebracht op onze Jasper. Woensdag deden de Amsterdammers al een eerste poging om de talentvolle doelman aan te trekken, maar kon men op Stadionplein 1 alleen maar hard lachen om het ‘lage’ bod van 1,7 miljoen euro. Aalbers liet meteen merken dat er niet met NEC te spotten valt en wuifde het Amsterdamse bod resoluut van tafel. Naar verluid zou NEC een prijskaartje van zo’n 6 miljoen euro aan Cillessen gehangen hebben, al is dat bedrag nog nergens letterlijk uit de mond van Aalbers opgetekend.

Na de standaard uitingen van verbijstering en irritatie van Amsterdamse zijde, handig gelekt in de diverse ajax-minnende media zoals de Televaag, werd oud-NEC’er, oud-ajacied en huidig VVV-keeper Dennis Gentenaar ineens in verband gebracht met een overgang naar de hoofdstad. ‘Is logisch’, om maar even in ajax-jargon te blijven. Als je immers geen talentvolle jongeling kunt krijgen, dan is een 35-jarige routinier met een stevige afkoopsom een heel voor de hand liggend alternatief. Ook al kan bij NEC de 36-jarige routinier Babos gratis opgehaald worden. Maar ja, als je kwaad en gekwetst wilt overkomen richting NEC, dan staat het natuurlijk niet goed om vervolgens bij een andere NEC keeper aan de deur te kloppen.

Twee dagen en teleurstellend weinig paniekreacties vanuit Nijmegen later, heeft ajax nu besloten om toch maar weer met hangende pootjes terug te keren voor een tweede poging. Het zal ons benieuwen of er nu wel een marktconforme prijs voor onze topkeeper in wording op tafel wordt gelegd. Want laten we wel wezen, een jonge keeper die zich in minder dan één jaar tijd van reservedoelman tot een oproep bij het Nederlands Elftal heeft opgewerkt en met nog drie contractjaren onder de riem bij onze club, daar mag best een prijskaartje aan hangen. Alle financiële krapte ten spijt, dat is geen excuus voor pure kapitaalvernietiging.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.