Vooruitblik: Ajax – NEC

Even opgelet voor al diegenen die blind varen op ons prachtige wedstrijdkaartje: dit weekend trappen Ajax en NEC al op zaterdagavond 4 december af in de ArenA en dus niet op zondagmiddag. De KNVB begrijpt blijkbaar ook dat het voor de kinderen van de vele Ajax-supporters in het land niet leuk is om hun Sinterklaas-kadootjes te moeten openen terwijl papa voor de TV zit te vloeken en te tieren. Om kwart voor zeven zullen de beide ploegen in Amsterdam voor de inmiddels 34e maal in competitieverband de degens kruisen. Van die 34 uitwedstrijden won NEC er tot dusverre welgeteld nul, en wist het slechts 3 keer met een puntje huiswaarts te keren. Hoog tijd dus om daar eens verandering in te brengen.

Eredivisie
  Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren DV DT
Thuis 34 3 10 21 18 66
Uit 34 0!!!!! :'( 3 31 17 113
Totaal 68 3 13 52 35 179

De laatste onderlinge ontmoeting in de ArenA was overigens niet voor de competitie. Dit treffen staat ongetwijfeld bij velen van jullie nog vers in het geheugen gegrift. In januari vond NEC immers door fluit-terrorist Liesveld, met een kleine bijrol van Ajax, haar Waterloo in de kwartfinale van de KNVB beker. Er waren uiteindelijk twee rode en vier gele kaarten, plus een buslading aan discutabele beslissingen van de arbitrage nodig om Ajax de winst te schenken.


En toen was het twaalf tegen negen…

Een maandje eerder ging het Ajax in competitieverband een stuk makkelijker af. Zonder Vleminckx (geschorst) in de gelederen ging de toch al in zwaar weer verkerende ploeg van Vloet met 3-0 de boot in. Omdat het er zo weinig zijn sommen we voor het gemak ook maar meteen even de keren op dat we wel een puntje wisten te pakken in de hoofdstad: oktober 2007 (0-0), met zelfs een gemiste penalty van Rutger Worm; januari 2006 (een vroege treffer van -toen nog NEC’er- Wielaert werd al snel weer door Rosenberg gecorrigeerd tot 1-1); en september 2000 (opnieuw 0-0). Meer statistiekjes kun je hier vinden.

Vleminckx is er ditmaal uiteraard wel bij en mag zich momenteel met 12 doelpunten zelfs topscorer van Nederland noemen. Aan hem de schone taak om er meer in te prikken dan zijn directe concurrent (11 goals) aan Ajax-zijde, El Hamdaoui. Ajax aanvoerder Suarez is er niet bij; hij mag vanwege zijn liefdesbeet in Bakkal’s schouder maar liefst 7 wedstrijden vanaf de tribune toekijken. Aan NEC-zijde ontbreekt Babos nog altijd en is George waarschijnlijk ook niet van de partij.

Ajax presteert dit seizoen wisselvallig en verloor eerder al in eigen huis van ADO Den Haag en FC Utrecht, toch ploegen waar wij momenteel zeker niet voor onder hoeven doen. Het lijkt daarom de uitgelezen mogelijkheid om eindelijk eens een einde maken aan de belabberde reeks van resultaten in Amsterdam en met de volle drie punten terug naar Nijmegen te reizen. UNIBET mag dan denken dat het bij voorbaat al een gelopen race is met een schamele 20 eurocent winst als je op Ajax gokt tegenover 13 hele euro’s terug voor elke ingelegde euro op de Nijmegenaren (en 6 euro voor de gelijkspel-gokkers), het heerlijk avondje doet ons hart toch altijd weer vol verwachting kloppen. Wie krijgt er ditmaal de koek en wie de gard? Oh lieve Sint Nicolaas, maak er alstublieft een mooie pakjesavond van voor ons!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.