Retteketet… vrijheidsboete! + UPDATE

Nog niet zo heel lang geleden schreef ik dat het qua vervoersregimes naar uitwedstrijden steeds beter gaat. En dat mag zo zijn, we kunnen inderdaad steeds vaker met de auto afreizen, geweldig is het nog lang niet altijd. Dat wordt duidelijk met de verkoopinformatie voor FC Klepper uit. De club die ons deze week in categorie 1 kwam vergezellen, hanteert een vrij forse toegangsprijs voor het uitvak. Maar liefst EUR 25,- kost dat. Met begeleidingskosten (dank, waar zouden we zijn zonder onze stewards!) en het calamiteitenfonds (whatever that may be) kost het je EUR 29,- om deze wedstrijd te bezoeken (ik ga even uit van de online prijs). Let wel: ik heb het dan over de autocombi en dus alleen over de toegang. Maar daar blijft het niet bij. Ga je namelijk met de bus naar Alkmaar, dan is de toegangsprijs van AZ ineens geen EUR 25,- maar EUR 15,-. De buskosten zijn 10,-, maar omdat NEC aan leden van de supportersvereniging die met de bus reizen nog eens 2 euro korting geeft, kun je met de bus dus voor EUR 27,- naar Alkmaar (inclusief weer begeleidingskosten en calamiteitenfonds).

Het is niet de eerste keer dat je een boete betaalt omdat je graag met de auto gaat, maar het blijft erg irritant. Want waarom geeft AZ die korting alleen aan busreizigers? Ook met de auto gaat het immers om een combi! Bij Excelsior was dat nog genoeg voor een trucje (autocombi met “omwisselpunt” op het parkeerterrein in Rotterdam) waardoor de combikorting wel gold en het dus fors goedkoper werd. En waarom geeft NEC (let wel: de club, niet de supportersvereniging!) alleen korting aan leden die met de bus gaan en niet gewoon aan iedereen? En misschien nog wel de belangrijkste vraag: waarom is de basisprijs van dat toch niet al te geweldige uitvak in godsnaam maar liefst EUR 25,-? Het is duidelijk: supporters die met de auto naar een wedstrijd willen zijn ze kennelijk zowel in Alkmaar als op Stadionplein 1 liever kwijt dan rijk. En omdat bijna niemand in die bus wil stappen, zal het er wel weer op neer komen dat er maximaal 100 NEC’ers het ex-DSB-stadion bevolken. NEC speelt even niet thuis, blijft u lekker voor de buis? Gratis Eredivisie Live code bij elke Domino’s Pizza… Smakelijk en welterusten!

Thomas

UPDATE: NEC begrijpt tegenwoordig dat communicatie erg belangrijk is en mailt ons meteen dat dit bij AZ al jaren een probleem is: die club weigert namelijk de verplichte korting van 40% op de toegangskaart bij buscombivervoer ook toe te passen op de autocombi. Daarmee worden overigens ook hun eigen supporters flink benadeeld, want die maken vice versa ook geen aanspraak op die korting… Zie ook dit bericht op de site van Victoria Alkmaar.

Daar kan NEC dus helaas weinig aan veranderen, al zou je misschien kunnen denken dat onze club de hogere ticketprijs die de Alkmaarders hier dus ook betalen wel terug zouden kunnen laten vloeien naar de eigen supporters die met de auto naar Alkmaar gaan, aangezien dat geld is dat NEC eigenlijk helemaal niet wil hebben. Helaas is het zo dat AZ niet voor een autocombi kiest, vanwege de beperkte parkeercapaciteit. maar voor een buscombi. Een kaartje waar dus wel de korting van 40% op zit.

De korting voor leden van de supportersvereniging, die alleen wordt gegeven op buscombikaarten, heeft NEC natuurlijk helemaal zelf in de hand. En daar zal NEC nog eens naar kijken, zo wordt ons verzekerd.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.