Vloet: “Niemand vertrekt”

Uiteraard zijn de transfergeruchten over Schöne en Vleminckx ook bij Wiljan Vloet niet onopgemerkt gebleven. In De Gelderlander laat de NEC-coach echter optekenen dat er wat hem betreft: "[…] niemand kan vertrekken. De selectie waarmee we werken is al vrij smal. Dat heb ik intern ook aangegeven. Ik ben er natuurlijk wel trots op dat namen van NEC-spelers steeds worden genoemd. Dan doe je iets goed als club, spelers vallen op. Dat is beleid bij NEC, het hoort bij deze club om spelers de kans te geven zich te ontwikkelen en daarna een stap te maken."

Vloet beseft echter wel dat als er een club met een flinke zak geld op de proppen komt, hij plotseling weinig meer te willen heeft. "Er spelen dan zoveel zaken mee. De financiën, het clubbelang, of wat het belangrijkste is voor het team. Maar voorlopig speelt er voor mij nog niets."

Mochten er onverhoopt toch jongens vertrekken tijdens de winterstop, dan hoopt Vloet in ieder geval met een redelijk veilige marge de tweede seizoenshelft te kunnen aanvangen. De wedstrijd tegen AZ is de laatste mogelijkheid voor de kerst om aansluiting bij de middenmoot te kunnen behouden. "Bij winst komen we op 26 punten, een prima aantal. Daar gaan we voor."

Makkelijk zal dit echter niet worden, want AZ draait momenteel uitstekend. Bovendien is de voorbereiding op de wedstrijd door de weersomstandigheden bepaald niet optimaal te noemen. "Ook vandaag zijn we weer gehandicapt wat betreft trainingsaccommodatie. Dat is vervelend, je kunt niet het werk verrichten dat je voor ogen had. Al wil ik het niet als excuus gebruiken. Bovendien zal het fysiek weinig invloed hebben dat we deze week maar weinig buiten hebben kunnen doen. Waar je tegenaan loopt, is dat we in zo’n week maar moeilijk in een ritme komen. Terwijl dat juist zo belangrijk is. Je kunt dat dus niet vanuit de trainingen oproepen, het zal meer vanuit de spelers zelf moeten komen."

Vloet heeft in elk geval de beschikking over een volledig fitte selectie, op de langdurig geblesseerden Babos en Van Eijden na.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.