Vooruitblik: AZ – NEC

Terwijl ondertussen de sneeuw met bakken uit de hemel valt, lees ik in het nieuws ‘Complete chaos op wegen Randstad’ en gaan mijn gedachten terug naar kerstavond 2006. Toen we ook met gevaar voor eigen leven over de A2 richting Alkmaar gleden om in de vrieskou ons cluppie te steunen. Gabor Babos was onaantastbaar die avond en onze Hongaar sleepte ons door de vrieskou met zijn weergaloze reddingen. Met een iets warmer gevoel gleden we terug naar huis: 0-0!

Vier jaar later staat diezelfde Babos ineens ter sprake, zonder het maken van een blunder of een matige periode. Maar het grootste keeperstalent van Nederland staat te trappelen om onze Hongaarse vriend te vervangen. Wie weet kan Jasper ook zondagmiddag in de voetsporen van Gabor treden, door in Alkmaar een zelfde soort heldenrol te vervullen. De omstandigheden lijken verder hetzelfde, het is ijskoud, AZ is favoriet en het is bijna winterstop!

Sinds AZ niet meer in ‘de hout’ speelt, maar in het sponsornaam stadion langs de snelweg scoren we daar nauwelijks meer. Gelukkig doorbrak Lorenzo Davids vorig seizoen die ban en wonnen we prompt met 0-1 in Alkmaar. Wat ook alweer 8 jaar geleden was, toentertijd (1-4) werd Neeskens nog naar de tribune gestuurd en scoorden Hesp, Wisgerhof en Govedarica (2x) de doelpunten. Zo lang geleden dus!

19-09-2009 AZ NEC 0-1
28-12-2008 AZ NEC 1-0
03-11-2007 AZ NEC 4-0
24-12-2006 AZ NEC 0-0

meer stats…

AZ schoot woensdagavond het 2e van BATE Borisov nog met 3-0 naar terug naar Wit-Rusland, maar zag wel hun eigen UEFA-Cup avontuur eindigen. Toch moet Verbeek redelijk sleutelen zondagmiddag, Elm en Klavan zijn weer beschikbaar, maar Schaars (knie), Ortiz (teen), van der Velden (knie), Holland (heup), Moreno (geschorst) en Jonathas (geniet in Brazilie van zon, zee & strand) zijn niet inzetbaar.

Vloet zelf herstellende van een operatie aan zijn stembanden zal het tegen AZ nog zonder Babos en van Eijden moeten doen, maar beiden zijn op de weg terug! Verder zal NEC op volle sterkte aantreden tegen de Alkmaarders. Nog één wedstrijdje, daarna moeten we allemaal gezellig gaan doen tijdens kerst en oud & nieuw en wachten op 22 januari (NEC-NAC), dus nog één keer knallen met z’n allen! COME ON NEC!!!

 Totaal
  Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren DV DT
Thuis 34 14 10 10 37 32
Uit 33 4 13 16 24 65
Totaal 67 18 23 26 61 97
Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.