Schöne in beeld bij FC Twente + UPDATE

Voetbal International meldt zojuist dat Lasse Schöne wederom in beeld is bij FC Twente. De Deense International zou een eventueel vertrek van Febo Jansen bij FC Twente op moeten vangen. De 24-jarige NEC’er kwam het afgelopen jaar door een kruisbandblessure nauwelijks in actie waardoor hij ook het WK in Zuid-Afrika miste. Maar inmiddels is de Deense international weer helemaal fit.

De Enschedeërs hebben bij NEC geïnformeerd naar de mogelijkheden om Schöne in de winterstop over te nemen. NEC lichtte in oktober nog een eenzijdige optie in het contract van Schöne, waardoor de speler nog tot medio 2012 vastligt. Gezien de financiële problemen zou NEC echter niet onwelwillend tegenover een tussentijdse transfer staan.

Een vertrek van Schöne zou voor Wiljan Vloet een grote teleurstelling zijn. "Afgelopen seizoen hebben we gemerkt hoe het is om zonder Lasse te spelen en dat is een wereld van verschil in vergelijking met als we hem wel ter beschikking hebben", zei de oefenmeester onlangs nog. 

Samen met een eventueel vertrek van Vleminckx belooft het toch nog een warme winter te worden.

UPDATE:

FC Twente ontkent vandaag overigens dat er momenteel belangstelling zou zijn voor Schöne. Aldo van der Laan, lid van de raad van commissarissen van de Tukkers, zegt dat de kans niet groot is dat de middenvelder naar Enschede verhuist.

"We hebben geen geld beschikbaar voor spelersaankopen, voor wie dan ook", zegt Van der Laan tegen Twentesport. "Alleen wanneer er een speler verkocht wordt, gaan we gerichte aankopen doen. En daar zit Lasse Schöne niet bij, kan ik je verzekeren. Voetbal International roept maar wat."

Ook in Nijmegen kent men de geruchten, meer dan dat is het echter niet. "Bij ons heeft zich niemand gemeld", aldus directeur Jacco Swart. "De kranten maken er zomaar melding van als VI ermee komt. Wij weten van niks."

De opmerking, van een financieel gezonde club als FC Twente, "dat de kans niet groot is" geeft aan dat er wel degelijk een mogelijkheid zou kunnen ontstaan. Het spelletje lijkt te zijn begonnen.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.