Vleminckx en Chatelle hebben er zin in

Het loopt ineens storm bij onze club. Na de komst van George enkele weken geleden leek de club zich kalmpjes aan klaar te maken voor de start van het seizoen, maar na de eerste speelronde is er opeens toch weer opwinding in de spelersgroep. Nieuwe huurling Thomas Chatelle sloot gisteren al aan voor zijn eerste training met de groep, en aan Vloet’s zijde stond daar plots gelouterd international en Oranje-topscoorder aller tijden Patrick Kluivert. We hebben als NEC supporters wel eens minder spannende dagen meegemaakt.

Tegenover Omroep Gelderland toonde Chatelle zich content over de eerste trainingsdag. "Alles gaat goed. De mensen hier hebben me goed ontvangen. Het is een zeer warme club. Dat is wat ik ook zocht." Over zijn besluit om een jaartje Anderlecht links te laten liggen verklaarde hij: "Ik had geen garantie om veel wedstrijden te spelen. Ik ben 29, in de beste jaren van mijn carrière. Ik wil daarvan genieten en daarom heb ik voor deze uitdaging gekozen."

Ook Vleminckx is weer terug op het veld na zijn uitstapje met de Rode Duivels. De bonkige spits mocht de laatste 20 minuten van de wedstrijd tegen de Finnen meespelen en is nu dus een volwaardig international. Op de vraag hoe hij alle recente ontwikkelingen bij NEC ontvangen heeft, antwoordt hij: "Heb mijn debuut kunnen maken in het nationale team, mooi is dat. Kom je terug, heeft Thomas Chatelle getekend. Voor mij heel leuk, geeft goede voorzetten. En dan zie je dat je Patrick Kluivert erbij krijgt als trainer. Ik was met Jack de Gier al veel bezig. Nu met Jack en Patrick die de hele tijd met mij zullen bezig zijn, denk ik dat ik enorme stappen kan maken."

Chatelle heeft ook goede hoop dat hij een bijdrage kan leveren aan het team en aan de ontwikkeling van Vleminckx in het bijzonder. "Het moet zeker kunnen klikken tussen ons. Ik hoop dat ik veel assists aan hem kan geven. Hij staat altijd op de goede plaats."

Aanstaande zondag tegen Willem II krijgen de beide heren hoogstwaarschijnlijk al hun eerste kans om de Belgische tandem voorin aan de meegereisde fans te tonen. Vleminckx kijkt al uit naar de eerste uitwedstrijd van 2010-2011. "Als we die winnen, is de week helemaal compleet. We gaan er vol tegenaan. Als we 100% ons best doen, kan het niet misgaan."

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.