Vooruitblik: Willem II – NEC

Na een bewogen weekje voor ons cluppie, staat zondagmiddag in Tilburg een belangrijke ontmoeting met Willem II op het programma. Sinds de overwinning op VVV versterkte NEC zich met trainer Kluivert en assistkoning Chatelle, bij die laatste kregen we er een samenwerkingsverband met Anderlecht bij, Vleminckx maakte zijn debuut als Rode Duivel, Schöne keerde terug bij het Deense elftal en gistermiddag was het even onrustig omdat een krant in Estland dacht dat Abramovich ons NEC zou willen kopen. Sommige suppporters konden gisteren dus even dagdromen over de Champions League, anderen walgden alleen al van de gedachte van een mogelijke overname.

Maar terug naar de orde van de dag! Waar NEC het seizoen dus goed begon tegen VVV, kregen de Tilburgers er flink van langs in Almelo: 3-0. Het 114-jarige (sinds gisteren) Willem II gaat wederom een moeizaam seizoen tegemoet: 14 spelers verdwenen, Gert Heerkes nam het roer over en Van der Vegt moest proberen weer iets representatiefs (lees: een team dat zich kan handhaven) in Tilburg op het veld zetten. Uit zijn hoge hoed kwamen o.a. Levchenko, Gravenbeek, Lampi, Vossebelt, van Zaanen en pechvogel Wojciechowski die het gehele seizoen zal ontbreken wegens een kruisbandblessure.

Wiljan zal zondagmiddag over een zo goed als fitte selectie kunnen beschikken, alleen Erton houdt de medische staf nog bezig. Goossens is het slachtoffer geworden van de Belgische versterking: Chatelle, de Belg begint aan de rechterkant en George schuift dus door naar links. Die fitte selectie is ook broodnodig want NEC heeft het nooit makkelijk in Tilburg, in de laatste 12 seizoenen wonnen we maar één keer! In 2007-2008 waren we met 1-2 te sterk door doelpunten van Bouaouzan en van Beukering, saillant detail de 1-2 kwam van onze centrale verdediger Rens van Eijden!

03-10-2009 Willem II NEC 1-1
13-12-2008 Willem II NEC 1-2
30-12-2007 Willem II NEC 3-0
31-03-2007 Willem II NEC 1-0

Zo hebben we een prachtig ezelsbruggetje gemaakt naar ex-spelers van elkaar. Bij de Tricolores staat Nijmegenaar Frank Demouge onder contract, Frank is alweer begonnen aan zijn 3e seizoen bij Willem II. Rens van Eijden trekt de stand gelijk, hij werd door Willem II voor één seizoen gehuurd en speelde zich daar in de kijker bij ons NEC. Er zullen zondagmiddag vier bussen richting Brabant rijden om het rood, zwart en groen te steunen. Hopelijk genoeg voor drie punten om het seizoen extra lekker te beginnen!

Vermoedelijke opstelling: Babos; Will, Van Eijden, Zomer, Nuytinck; Sibum, Schöne, Zimling; Chatelle, Vleminckx, George.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.