Reacties Vloet, Schöne en Pothuizen

NEC kwam er vandaag niet aan te pas tegen de nummer twee van Nederland, ondanks alle hoogdravende beloftes van spelers en coach dat ze deze wedstrijd hun huid duur zouden verkopen en het seizoen een mooi einde wilden geven. Vloet beaamde na afloop dat Ajax simpelweg een maatje te groot was. "We hebben geen moment in de wedstrijd aanspraak kunnen maken ook maar ergens op. We zijn overklast, zeker in de eerste helft. Vanaf minuut negen was het eigenlijk al geen wedstrijd meer. Je weet dat Ajax beter is, maar je hoopt dat in zo’n laatste wedstrijd toch de vonken er vanaf vliegen en dat je juist een stukje harder kan werken dan je tegenstander. De tweede bal was echter steeds voor Ajax, dus ook op dat front leggen wij het gewoon af. En dan kom je op voetbalkwaliteiten natuurlijk al helemaal tekort. Afgezien van wat persoonlijke fouten was het in zijn geheel gewoon een hele slechte wedstrijd."

Ondanks de overwinning van Ajax op NEC werd FC Twente vanmiddag toch kampioen, doordat ze in Breda een 0-2 overwinning boekten. Volgens Vloet had dat verder geen invloed op de instelling van zijn spelers met een Twente-verleden. "Natuurlijk zijn ze blij met het kampioenschap van Twente, maar dat moet geen invloed hebben op de wedstrijd hier. Met alle respect, deze spelers worden allemaal betaald door NEC en niet door Twente. Dus dan zullen ze hier gewoon een goede wedstrijd moeten spelen en dat hebben we vandaag niet gedaan. Het seizoen gaat eigenlijk toch een beetje uit als een kaars en dat is gewoon jammer."

Sarpong werd gewisseld in de rust en wilde niet voor de camera’s van Eredivisie Live verschijnen. "Dat hij niet wil praten daar weet ik niks vanaf. Hij had het in de eerste helft moeilijk en maakte een paar foutjes, dan gaat het publiek fluiten en komt hij eigenlijk steeds moeilijker in de wedstrijd. Ik vond dat Jeffrey totaal niet in de wedstrijd zat en dan moet je hem ook tegen zichzelf in bescherming nemen." En kort over de wissel van Baart voor Babos: "Gábor gaf in de rust aan dat hij last had van zijn rug, dus toen hebben we Baart ingebracht. Ik had er nog wel veel meer kunnen wisselen, maar goed, Babos kon zelf niet verder."

Een klein lichtpuntje deze middag was de terugkeer van Lasse Schöne. De Deen is eindelijk hersteld van een zware kruisbandblessure en mocht dus in de tweede helft invallen voor Sarpong. Hij deed dit met verve en liet een goede indruk achter. Tegenover Omroep Gelderland zei hij: "Heerlijk om weer terug te zijn. Ik heb proberen te voetballen zoals ik kan. Mijn knie voelt goed, ik voel me vrij en heb geen angst meer." Op de vraag of hij nog altijd hoopte op een uitverkiezing voor het Deense elftal naar het WK in Zuid-Afrika verklaarde Schöne: "Ik ben er klaar voor. De selectie wordt op 10 mei bekend. Ik hoop het, ik zat er voor mijn blessure bij, maar dat is geen garantie. De gretigheid is er meer dan ooit."

Patrick Pothuizen schreef vanmiddag toch nog een beetje geschiedenis. De verdediger pakte de 84e gele kaart van zijn carrière in competitieverband, een nieuw nationaal record. "Ik had een shirt aan met een gele kaart erop en 84, maar dat zou ik alleen laten zien bij een doelpunt. Maar dit seizoen was zeer matig en wisselvallig, alleen na de winterstop was het even goed." Of hij nog kans heeft om dit record uit te breiden bij NEC, weet Pothuizen nog altijd niet. "Ik heb van de week met technisch directeur Carlos Aalbers gepraat, maar het zal nog wel een week of twee duren voordat ik iets weet. En anders stop ik gewoon. Maar ik wil doorgaan."

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.