NEC verliest met 1-4 in de Goffert

Vandaag was het dan zover: de laatste wedstrijd van het seizoen 2009-2010. In de eigen Goffert nam NEC het op tegen het nog volop in de titelstrijd verwikkelde Ajax. Sibum begon deze wedstrijd op de bank, waardoor het middenveld werd gevormd door Radomski, Goossens en ‘Man of the Season’ Lorenzo Davids. De verdedigingslinie bestond uit Burgzorg, Pothuizen, Zomer en Nuytinck. Voorin begonnen Sarpong, Vleminckx en Ntibazonkiza.

Na ruim een kwartier spelen verloor Saidi knullig de bal en in de tegenstoot wist De Zeeuw de door een glijpartij van Pothuizen volledig vrijstaande Suarez te vinden, die de bal eenvoudig langs Babos krulde voor de 0-1. NEC probeerde het wel en kwam er zo nu en dan aardig uit, maar het was Ajax dat de beste kansen kreeg en Babos die de Nijmegenaren in de wedstrijd hield. In de 32e minuut was er voor NEC toch een historisch moment aan te tekenen: Pothuizen pakte zijn 84e gele kaart voor het onreglementair afstoppen van Suarez en is daarmee de onbetwiste koploper qua aantal gele kaarten in de Eredivisie. Dit was ook het enige juichwaardige moment voor de NEC-supporters in de eerste helft, want in de 35e minuut schoot De Zeeuw de 0-2 binnen. In de 41e minuut maakte Pantelic er ook nog 0-3 van uit een hoekschop. Gelukkig voor NEC voorkwam een uitstekend keepende Babos erger en mochten de mannen van Vloet met ‘slechts’ drie doelpunten tegen de kleedkamer opzoeken.

De aanvang van de tweede helft was weer even een moment om te juichen voor de NEC supporters. Lasse Schöne, eindelijk terug van de blessure die hem bijna het hele seizoen aan de kant hield, kwam in het team voor Sarpong. Ook Rein Baart mocht voor het eerst dit seizoen zijn opwachting maken in het doel in plaats van Babos, in zijn laatste wedstrijd voor NEC. Schöne liet in de tweede helft met enkele mooie acties en slimme passes zien waarom zijn blessure aan het begin van dit seizoen zo’n enorme aderlating voor NEC was. Het was echter Ajax dat in de 64e minuut wederom via Suarez de vierde treffer aantekende. In de 70e minuut werd Mark Otten ingebracht voor de mogelijk vertrekkende Pothuizen, terwijl aan Ajax-zijde Lodeiro in de ploeg kwam. In de 88e minuut wist Saidi zowaar de bal binnen te koppen na een wat hectische vertoning in het strafschopgebied van Ajax en dus viel er op de valreep toch nog echt iets te juichen voor het NEC publiek: de 1-4. Dit was ook de eindstand.

Het zit er dus op en NEC sluit een hectisch en sportief tegenvallend seizoen in ‘gepaste’ stijl af met een 17e nederlaag, tegenover 8 overwinningen en 9 gelijke spelen. Een klein lichtpuntje houden we nog wel over aan dit seizoen: NEC is nog altijd de nummer 1 van Gelderland.

Klik hier voor de statistieken van deze wedstrijd.

‘Zo Zagen Wij Het’ & ‘Rondje Om’ volgen later.