Grieken zijn niet welkom. Ludieke acties LN ook niet.

Veel supporters vroegen zich hardop af welke acties Legio Noviomagum in de planning had staan. Eerder zouden ze geen oordeel geven. Legio Noviomagum komt nu met duidelijkheid. Zie onder.

Via de verschillende communicatiekanalen wordt momenteel gespeculeerd over de welbekende druppel die bij ons de emmer heeft doen overlopen. Een dag na de wedstrijd waarin wij onze actie(s) zouden houden, willen wij graag meer openheid van de zaken geven. Overigens niet op de man gespeeld want er zijn meerdere personen schuldig.

Begin vorige week werd door NEC de door ons voorgestelde tekst ‘Grieken zijn niet welkom’ goedgekeurd. Wij waren op dat moment bezig met een takeldoek over de Romeinse grondslagen van Nijmegen: ‘Dit is Romeins territorium’. Het tekstdoek was op dat moment volgens ons en NEC een prima ondersteuning van de rest van de actie. Enkele dagen later werd deze tekst echter om onduidelijke en volgens ons onverklaarbare redenen afgekeurd. Maar strijdvaardig als we waren zochten we naar een alternatief. Het grote takeldoek was op dat moment immers al klaar. Voorgesteld werd een stropdas met nummer 2 te takelen op het moment dat Twente volgens ons kampioen aan het worden was of dat definitief zou zijn. Met de stropdas wilden wij natuurlijk een sneer maken naar de arrogante ‘1’ die enkele jaren geleden op Amsterdamse stropdassen prijkte. NEC was daar zeer positief over. Ze besloten er toch een nachtje over te slapen maar er kon altijd nog voor een noodoplossing gekozen worden. Deze ‘noodoplossing’ zou inhouden dat wij voor het moment van takelen contact met NEC zouden hebben over de al dan niet te grimmige sfeer. Zo konden zij het in eigen hand houden. Dat was voor ons absoluut niet wenselijk maar blij als we toen waren, stemden we er voorlopig mee in. De volgende dag, eind vorige week, was de ‘noodoplossing’ zelfs geen optie meer en werd ook de stropdas afgekeurd. Wederom om, voor ons, onverklaarbare en onlogische redenen en wij kregen het gevoel dat er überhaupt niet meer over een ludieke actie met NEC te praten viel. De termijn was bovendien inmiddels veel te kort.

In het verleden hebben wij veel te maken gehad met afgekeurde acties en teksten. Soms terecht maar vaak ook onduidelijk en onverklaarbaar. Nu zijn we er ongeacht het moment in het seizoen helemaal klaar mee. De maat is helemaal vol en wij zullen komende zomer intern bespreken of wij op deze manier nog langer een groot deel van onze vrije tijd willen spenderen aan sfeeracties.

Worm heeft van ons gister de doeken gekregen waar hij recht op had. Daarnaast werd er uit financieel oogpunt besloten voor de Gofferttribune toch te knallen. Wij houden graag de eer aan onszelf. Maar toen wij zaterdag de actie van de HKN zagen en Heubach gister uiterst provocerend voor het uitvak marcheerde, krabden wij ons nog maar eens heftig achter de oren. NEC is al lang niet meer de volksclub waar we trots op waren. NEC is een commercieel bedrijf met werknemers die er in onze optiek soms maar bar weinig van begrijpen. Tot slot willen we ZIFO nog even bedanken, die solidair met ons waren en hun doek niet over het vak lieten gaan!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.