Reacties Vloet en Babos

Vloet was na de gewonnen wedstrijd tegen Willem II vooral tevreden over de manier waarop zijn ploeg als een collectief met de omstandigheden was omgegaan. "We hebben toch een moeilijke week gehad. We hadden meerdere jongens die ziek of zwak waren. Vanmorgen kreeg ik bijvoorbeeld nog een telefoontje van Arek Radomski. En wat problemen met blessures die terug zijn gekomen en moeilijkheden met trainen door de wisselende weersomstandigheden elke keer. Dan werden we vanmorgen geconfronteerd met een x aantal spelers die ziek of niet helemaal fit zijn. Toen hebben we besloten om die toch gewoon te laten staan voor deze wedstrijd, dus dan ben ik eigenlijk toch heel tevreden met dit resultaat. We hebben met z’n allen pijn geleden, de oudjes en de jongens die ziek waren voorop. Dat is klasse."

Met denken over Europees voetbal is Vloet nog helemaal niet bezig. "In eerste instantie moeten we gewoon zoveel punten halen dat je bij de onderste ploegen in de ranglijst weg blijft. Dat is nog een heel gevecht. Want de plek waar we staan is leuk, maar het aantal punten is nog steeds niet voldoende. Er is nog een heel zwaar programma voor de boeg. We wisten dat we in januari veel punten moesten halen gezien het aantal thuiswedstrijden en de komende tegenstanders. Aan die opdracht hebben we voldaan en dat is een groot compliment aan deze ploeg."

Hij vervolgt: "Ik heb het in het verleden wel eens meer meegemaakt met een ploeg waar je op een gegeven moment heel veel punten had en dat je aan het eind van de competitie toch ineens net een punt tekort komt om nacompetitie te ontlopen. Deze ploeg moet van heel ver komen, ze hebben een hele moeilijke competitiestart gehad. We hebben heel weinig tijd gehad om ons goed voor te bereiden op dit soort wedstrijden. En dan verdienen ze een heel groot compliment dat ze, ondanks geen al te sprankelend voetbal te spelen, toch het maximale resultaat weten te halen."

Vloet kent zijn geschiedenis in ieder geval wel en lacht een beetje als een boer met kiespijn als hij zich herinnert: "In 2008 was er inderdaad ook een prachtige wederopstanding. Maar ze hebben hier een paar jaar geleden ook nog uit tegen RKC op het laatste moment door een doelpunt van Simr Europees voetbal gehaald, waardoor ik het destijds met Roda op het nippertje misliep. Maar goed, momenteel is het op de eerste plaats belangrijk dat we bij die onderste plekken wegblijven."

Aanvoerder Babos baalde wel van het doelpunt van Willem II diep in de blessuretijd. "We staan 2-0 voor en dan laten we Willem II eigenlijk in de laatste 10 minuten terug komen in de wedstrijd en dan krijg je nog een tegendoelpunt ook. Maar goed, we hebben een mooie reeks neergezet en we staan nu op het tiende plekkie, dat is gewoon een mooie prestatie na de winterstop."

Wel vond Babos dit de moeilijkste wedstrijd van de afgelopen vier. "We spelen nu heel vaak achter elkaar. Met een moeilijk veld, veel spelers die een beetje ziek zijn geweest de laatste dagen, maar ja, uiteindelijk hebben wij toch gewonnen. Je kunt nu misschien weer voorzichtig naar boven gaan kijken."

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.