Zieke Zomer haalt zege binnen

De degradatiezorgen lij­ken verdwenen uit Nijmegen. NEC is de beslissende weken uit­stekend doorgekomen. De ploeg klopte gisteravond ook Willem II (2-1) en behaalde daarmee de vier­de overwinning op rij. Het linker­rijtje lonkt nu. Vooraf waren er twijfels of de grie­perige Ramon Zomer, Patrick Pot­huizen en Jeffrey Sarpong wel kon­den meedoen. Ze stonden alle drie in de basis en dat was maar goed ook voor NEC. De drie behoorden bij de beste spelers van de thuis­ploeg en onderstreepten daarmee weer eens hoe belangrijk ze zijn.

Zomer was de absolute uitblinker, nadat Sarpong tegen NAC de hoofdrol opeiste. De Tukker speel­de een foutloze wedstrijd tegen een van de lastigste spitsen in de eredivisie, NEC-product Frank De­mouge. De twee vochten menig duel uit, geen enkele keer lukte het de spits om Zomer af te schud­den. Kaatsen en een balletje breed leggen, meer ruimte gaf de NEC-verdediger niet weg.

De centrumverdediger had vlak voor de winterstop een mindere periode, maar met het nieuwe jaar is de vorm weer als vanouds. En Zomer brengt ook nog eens wat extra’s, zoals gisteren. Met zijn vierde competitiedoel­punt alweer brak hij de wedstrijd in de 40e minuut open, met een vrije trap die via de muur binnen­vloog: 1-0. Dat doelpunt gaf trainer Wiljan Vloet opnieuw het gelijk met zijn opstelling. Hij koos weer voor Burgzorg als rechtsbuiten, die prompt met zijn geprezen enthou­siasme de vrije trap versierde waar­uit Zomer raak schoot. Tegen Sparta forceerde de gelegenheids­rechtsbuiten met zijn gefrommel ook al de beslissing.

Zomer liet zich in de laatste minu­ten voor de rust sowieso aanval­lend gelden. Even voor de 1-0 had hij ook al bijna een assist, toen hij heel beheerst met de kop terugleg­de op kompaan Patrick Pothuizen, die de bal ineens uit de lucht moest nemen: hard naast. En vlak voor het rustsignaal was Zomer betrokken bij de voortijdi­ge beslissing, de 2-0 van Björn Vle­minckx. Door het overstapje van de verdediger (of was het toch een mislukt hakballetje) op een voor­zet van Erton Fejzullahu kwam de bal voor de voeten van de geheel vrije staande Vleminckx. De Belg had de bal voor het intikken, zijn zevende competitietreffer.

„Ik ben tevreden met de wijze waarop we gespeeld hebben”, roemde trainer Wiljan Vloet na af­loop de goede organisatie van zijn elftal. Zo sprankelend als tegen NAC was het zeker niet, erkende hij. „Maar als ploeg hebben we een goede prestatie neergezet. We hebben met z’n allen pijn geleden, ook de jongens die een dag eerder nog ziek waren. Klasse”, sprak Vloet. Dat het uiteindelijk in blessuretijd na de tegentreffer van Stef Nijland nog spannend werd, kwam vooral door een makke tweede helft. Met name Sarpong kreeg na de rust ge­noeg kansen om Willem II met ruime cijfers te verslaan.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.