Peter in Oranje!

Wij riepen het een paar jaar geleden al, maar blijkbaar heeft Van Marwijk nu ook eindelijk het licht gezien: onze eigen Peter ‘Mister NEC’ Wisgerhof is geselecteerd voor de EK kwalificatiewedstrijden tegen Moldavië en Zweden.

Onvoorstelbaar eigenlijk dat het zo lang heeft moeten duren voordat Peter zijn eerste echte kansen krijgt op een Oranje debuut. In Nijmegen weten we immers al tijden dat er geen betere centrale verdedigers van Hollandse bodem rondlopen dan Peter. Toch had Van Marwijk er een blessure van Maduro en een afzegging van Bouma voor nodig om te besluiten tot een belletje naar Enschede. Aan Wisgerhof nu dus de schone taak om de bondscoach te laten zien waarom hij er gewoon altijd bij hoort.

Wisgerhof speelde, voordat hij de overstap maakte naar huidig landskampioen FC Twente, maar liefst 311 officiële duels in het rood-zwart-groen. Het is nu moeilijk voor te stellen dat deze klasbak onder Johan Neeskens ooit wegkwijnde op de rechtsback positie. Cees Lok zag de potentie van Peter gelukkig wel en zette hem terug op de plek waar hij hoort, in het hart van de verdediging. Hier groeide hij al snel uit tot een van de beste verdedigers in Nederland. In datzelfde seizoen (’04-’05) werd hij dan ook prompt gekozen tot speler van het jaar en het seizoen daarop kreeg hij de aanvoerdersband aangereikt.


Peter scoort de 2-2 tegen Ajax, december 2006

Peter ging altijd voorop in de strijd en maakte diverse hoogtepunten in de clubhistorie mee, met als kersen op de taart natuurlijk de beide Europese uitstapjes van het afgelopen decennium. Maar het was vooral zijn omgang met de supporters en zijn hart voor onze club die hem de bijnaam ‘Mister NEC’ deden verdienen. Hoe belangrijk hij was voor de club bleek wel toen hij halverwege seizoen ’08-’09 de overstap maakte naar FC Twente: na zijn vertrek begon de sportieve malaise direct in te zetten, met tweespalt in de spelersgroep en langdurig gekift over het aanvoerderschap.

Pikant genoeg zal Wisgerhof mogelijk voorafgaand aan of, zo hopen wij uiteraard, tijdens de wedstrijd tegen Zweden zijn oude strijdmakker in de NEC-defensie tegen het lijf lopen. Jonas Olsson, dezer dagen spelend bij West Bromwich Albion dat momenteel op het hoogste niveau in Engeland uit komt, is namelijk door de Zweedse bondcoach geselecteerd voor het duel tegen Oranje.

Wij wensen Peter alvast alle succes en uiteraard zitten we voor de TV als hij zijn debuut maakt in het oranje!


Peter na zijn winnende goal tegen PSV, november 2008

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.