Babos: “Natuurlijk wist ik al dat hij heel goed is”

Het is al een tijdje een gesprekspunt onder NEC supporters: wat moet er met de keeperspositie gebeuren? Bij veel clubs een vraag uit armoede, maar bij NEC één uit pure luxe. Sinds de blessure van Gábor Babos een maand geleden is immers duidelijk dat we een meer dan uitstekende vervanger in huis hebben. De grote vraag is dan ook waar Wiljan Vloet straks voor gaat kiezen: routine in de goal of de toekomst. We zijn zo vrij ons hier niet over uit te spreken en Wiljan veel succes te wensen met het doorhakken van deze lastige knoop.

Dat het tussen de twee ‘concurrenten’ wel goed zit bewijzen de mooie woorden van Babos in De Gelderlander vandaag. De Hongaar is vol lof over zijn vervanger: "Voor Jasper was mijn blessure een ideale kans om te laten zien dat hij een toekomst als keeper heeft. Natuurlijk wist ik al dat hij heel goed is. Hij heeft alles in zich om een fantastische keeper te worden. Jasper is fysiek sterk, hij kan goed meevoetballen, is niet zenuwachtig te krijgen en heeft uitstraling."

Dat zit dus wel goed. Babos, die hard bezig is aan zijn rentree te werken, gaat zelfs nog een stapje verder en kijkt alvast vooruit. De keeper ziet twee prachtige scenario’s vor onze club: "Of NEC weet dat het de komende vijftien jaar geen keepersprobleem heeft of hij levert de club straks de grootste transfer uit de geschiedenis op." Mooie woorden dus van de huidige rots in de branding voor zijn opvolger!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.